Otthonok és Kertek

2024-es év Pantone színe -1023 Peach Fuzz az enteriörökben

Peach Fuzz – Az év színe 2024: otthoni trendek és ötletek

Fedezze fel a Peach Fuzz színt, a 2024-es év Pantone színét! Praktikus tippeket adunk, hogyan alkalmazza lakberendezési és belsőépítészeti terveiben.

 

Minden évben a Pantone-nál több szakember segítségével kiválasztják az év színét, ami 2024-ben a 1023 Peach Fuzz lett. Belsőépítészek, lakberendezők és a divattervezők is mindig várják és előszeretettel terveznek az adott év színével és árnyalataival. Most pár ötletet, mutatok, hogyan vihetjük be az enteriőrbe, illetve milyen egy igazán Peach Fuzz szín ihlette enteriőr.

Pantone tervezői, hosszas és alapos munkájuk által sok ember örömére idén a  1023 Peach Fuzz- ami egy visszafogott, érzéki barackos árnyalat. Ami annak ellenére, hogy igazán csajosnak tűnik lehet extra vagány és karakteres még egy unisex enteriőrben is.

Peach Fuzz

Fotó: Pinterest.com

A Parton a következőkkel határozta meg ezt a színt:

„Egy bársonyosan szelíd barack, melynek mindent átölelő lelke gazdagítja az elmét, a testet és a szívet.
Meleg és meghitt árnyalat, mely kiemeli a másokkal való együttlét iránti vágyunkat és az ezzel járó érzéseket, a PANTONE 13-1023 Peach Fuzz friss megközelítését mutatja be egy új puhasághoz. Finoman érzéki, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz egy szívből jövő barack árnyalat, mely gyengédség érzését hoz, és a gondoskodás és megosztás, a közösség és az együttműködés üzenetét kommunikálja.
A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz ajándék az érzékeknek, szimbiotikus kapcsolatot teremt az ízérzékünk, látásunk, tapintásunk és illatunk között.” -Pantone –https://www.pantone.com/
De nézzük, mi hogy jeleníthetjük majd meg ezt az igazán különleges színvilágot otthonunkban akár.
Egyik leg látványosabb megjelenése lehet, ha a falunkat ilyen színűre festjük. Akár csak az egyik leglátványosabb, központibb falunkat dobjuk fel ezzel a színnel igazán egyedi és látványos megjelenése lehet az adott térnek tőle.
                Peach Fuzz
Fotó: Pinterest.com
Vagy választhatunk olyan tapétákat amik mintásak a fő színük szintén ez a finom barackos árnyalat.

 

Fotó: Pinterest.com

Másik igazán karakteres megjelenése ennek a színnek, ha egy bútoron alkalmazzuk. Egyik ilyen leghangsúlyosabb bútor a konyhabútorunk lehet. Erre hoztam több variációt is, mennyire máshogy hat a barack szín különböző fényviszonyok és színek társításával. Egészen a babaház jellegtől a kifinomult elegáns vagy vidám színes megjelenésig nagyon jól beilleszthető.
Fotó: Pinterest.com
De ha nem ilyen hangsúlyos és hosszútávú megjelenésben gondolkodunk akkor kiegészítők, lakástextilegben is visszaköszönhet otthonunkban akár egy díszpárna, vagy étkészlet vagy egy lámpa kapcsán is.

Fotó: Pinterest.com

H&M Home- Fém asztali lámpa

Ha a Peach Fuzz szín elnyerte tetszésedet és otthonodba beszeretnéd vinni, íme még néhány hasznos tanács a felhasználása előtt:

  • Színminták: Szerezd be a festékmintákat a kívánt árnyalatról, és próbáld ki őket a falon vagy más felületeken, hogy láthasd, milyenek lesznek a valóságban.
  • Fényviszonyok: Ne feledd, hogy a színek a fényviszonyoktól függően változhatnak, ezért mindig ellenőrizd a kiválasztott színt különböző fényviszonyok mellett is.
  • Próbafestés: Miután kiválasztottad a színt, festsz néhány négyzetmétert a kívánt falon, hogy láthasd, hogy milyen hatást kelt a térben.
  • Szakértői segítség: Ha nem vagy biztos a választásodban, kérdezd meg egy szakembert, lakberendezőt, aki segíthet az ideális Peach Fuzz szín kiválasztásában.

A Peach Fuzz jól kombinálható a következő színekkel:

  • Fehér: A fehér letisztultsága kiemeli a Peach Fuzz melegségét.
  • Bézs: A bézs semleges színe harmonikusan illeszkedik a Peach Fuzz-hoz.
  • Szürke: A szürke modernitása kontrasztot teremt a Peach Fuzz puhaságával.
  • Zöld: A zöld természetessége remekül kiegészíti a Peach Fuzz-t.
  • Kék: A kék frissessége kiemeli a Peach Fuzz melegségét.

A Peach Fuzz jól kombinálható a következő színekkel:

    • Fehér: A fehér letisztultsága kiemeli a Peach Fuzz melegségét.
    • Bézs: A bézs semleges színe harmonikusan illeszkedik a Peach Fuzz-hoz.
    • Szürke: A szürke modernitása kontrasztot teremt a Peach Fuzz puhaságával.
    • Zöld: A zöld természetessége remekül kiegészíti a Peach Fuzz-t.
    • Kék: A kék frissessége kiemeli a Peach Fuzz melegségét.

A Peach Fuzz egy gyönyörű és sokoldalú szín, amely melegséget, kényelmet és harmóniát varázsolhat a lakásba. Ha 2024-ben frissíteni szeretnéd otthonodat, a Peach Fuzz tökéletes választás lehet.

Takácsné Présel Nikolett- PN Interior Design –formatervező és lakberendező

www.pndesign-interior.com 

nikolett.presel@gmail.com

Nézd meg a többi lakberendezési cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top