Otthonok és Kertek

Passzív kabinház az Ausztrál tengerpartról

Walkerville kis tengerparti falujában található, Melbourne-től 2,5 óra autóútra ez a modern kabinház. Egy kisgyermekes család használja nyaralóként.

Mindössze 30m2 , de jól átalakítható terekkel, praktikus, több funkciós bútorokkal és rengeteg tárolóval kényelmesen használható.

Minden helyiségben csak a legszükségesebb eszközök és bútorok lettek elhelyezve, mivel egy nyaraláshoz, pár hetes időtöltéshez, pihenéshez nem is kell több.

A ház oldalait körbe műalkotás díszíti, melyet a tervezők a tulajdonosok művész mivoltjuk tiszteletére készítettek.

Mivel az ingatlan egy tűzveszélyes bozótosban kapott helyet, ezért minden külső burkolat és építőelem nem éghető anyagból készült. Légmentesen zárható nyílászárókkal rendelkezik és speciális szigeteléssel padlótól a plafonig. Ezek mellett passzívház elvei szerint épült.

A bejárat egy hatalmas üvegajtó, mely egyből a tágas nappaliba nyílik. A belső terek pasztell színei és minimál bútorai kellemes, megnyugtató közeget alkotnak.

A nappali padlója világosszürke csempét kapott, a kanapé pedig franciaágy funkcióval is bír.

A konyhában rengeteg tárolóhely lett kialakítva, illetve néhány legszükségesebb konyhai eszköz és gép került beépítésre.

Közvetlenül a konyha túloldalán, a nappali mellett található egy tágas fürdőszoba.

Az emeletre vezető lépcső helyi fából készült. A praktikus helykihasználás itt is látszik, hiszen alá tárolók kerültek, mely egyben egy heverő is.

Innen  jutunk a hálószobába.

A hálószobát optikailag nagyítja a hatalmas ablak, mely óceáni látképet ad. Nem érezzük kicsinek és keskenynek a világos színek miatt sem.

A hatalmas ablakok rengeteg természetes fénnyel árasztják el az egész kabint.

Összességében egy szuper kis házikó, praktikus megoldásokkal, csodás színekkel, tudatos, hiszen nem zavarja az őt körülvevő vadregényes környezetet.

Építész, tervező: Imogen Puller

Képek: Marnie Hawson

Olvasni jó

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top