Otthonok és Kertek

Környezettudatos készház a lélegző szerkezet

Mindösszesen 118 nm ez a könnyűszerkezetes ház. Szürke lucfenyő homlokzat borítja az egyszerű épületet, míg a sötét keretelemek kiemelik a bejáratot és az ablakokat. Az építész tudatosan választott egy kompakt egyszerű formát, amely nemcsak modern de korhű is. Az ajtók extra szélesek és az egész belső teret a természetes napfény megvilágítja a többnyire padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül.
      
Az élettartam tekintetében nem érdemes hasonlítania. technológiákat, mert a 100 – 120 éves tervezett élettartamot bármilyen technológiával el lehet érni, ráadásul ennél hamarabb átépítik a házakat lakásokat az új igényeknek megfelelően. A szárazépítési technológiát nagyon könnyű később átalakítani és az élettartam végén a ház nem okoz környezetszennyezést, mivel a legtöbb alkotóeleme természetes alapanyagból áll.
Németországban és Ausztriában, ha a telephelyhez kapcsolódó fenntartható faházakat is beleszámítjuk, akkor minden harmadik családi ház panelház. A skandináv területeken úgy tűnik, hogy 10 házból legalább 7 előre gyártott fa vagy fém vázzal és kiváló hőszigeteléssel.
   

A CLT LÉLEGEZŐ SZERKEZETE

A CLT konstrukció az egyetlen légáteresztő konstrukció (nem műanyag), ezáltal a legkellemesebb klíma az építtető, használó számára!

  • Nincs páralecsapódási pont és nincs páraterhelés.
  • Az életfiziológiai tényezők a legtermészetközelibb bármely más építőanyaggal összehasonlításban.
  • Az egyik legjobb hőszigetelési tulajdonságok.
  • Ökológiailag fenntartható, környezetbarát alapanyag.
  • FSC és PEFC tanúsítvány minden felhasznált alapanyaghoz, amely biztosítja az erdők újratelepítésének a folyamatát is.
  • CO2 kibocsátás gyakorlatilag nulla, hiszen a fa a növekedése során a fotoszintézissel CO2 köt meg és O2 bocsát ki. Számokban ez azt jelenti, hogy 1 tonna fatömeg növekedés 1,9 tonna CO2 megkötését eredményezi.
Építész: Sigrid Kramel

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top