Otthonok és Kertek

Milyen egy belsőépítész otthona? Stílus és Esztétika Tükre

Belsőépítész Otthona: A Tervezés Művészete és Filozófiája

Fénykép: Mihail Sztepanov Tervező: Tatyana Rozhkova

 

Megmutatjuk egy elismert belsőépítész, Tatyana Rozhkova otthonát.

A lakás nem csak otthon, hanem saját stílusának, esztétikájának tükörképe.

belsőépítész otthona

Egy belsőépítész otthona nem csupán egy lakóhely, hanem egyúttal saját stílusának,

esztétikájának és szakmai filozófiájának a tükre is.

Tatyana Rozhkova, egy elismert orosz belsőépítész otthona kiváló példa erre: minden egyes részletben felfedezhetjük személyiségét, kreativitását és aprólékos figyelmét a minőségi design iránt.

belsőépítész otthona

belsőépítész otthona

A 115 négyzetméteres térben Tatyana egy összetett kompozícióra törekedett, ahol a funkcionalitást és a szépséget elegáns egyensúlyban tartja. A belépéskor az előszoba fogadja az embert, amely a konyha és a nappali felé nyitott teret alkot. Itt már az első pillantásra feltűnik a design személyre szabottsága: a beépített tárolórendszertől kezdve a rejtett szekrény tükrös ajtajáig minden a helyén van, és minden funkcióját maximálisan ellátja.

belsőépítész otthona

belsőépítész otthona

A konyhától jobbra elhelyezkedő ‘titkos szekrény’ üvegajtója nem csupán praktikus, hanem stílusos megoldás is, melynek segítségével Tatyana ügyesen osztja fel a konyha és a folyosó egységességét. A térszervezés mellett a lakásban alkalmazott stilisztikai eszközök is dicséretet érdemelnek. A tervező egységesítette a vendégtereket dekoratív felületkezeléssel, ahol a TV körüli panelek és a bejárati ajtólap amerikai dió furnérral kapcsolódik össze, míg a beltéri ajtókat és a folyosó szekrényeit szürke platán juhar furnér borítja fényes lakk alatt.

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

A lámpák kiválasztásánál is figyelmes volt: a Sylcom gyárból származó világítótestek egységet teremtenek, miközben a nappaliban, a TV-területen és a folyosón az üvegek típusának variálásával dinamikát visz a térbe.

belsőépítész otthona

A konyha és az étkező egy légtérben helyezkedik el, ahol a főzéshez szükséges eszközök és bútorok gondosan tervezett elrendezése mellett a sziget és az étkezőasztal összekapcsolja és mégis elkülöníti a két funkciót. Az étkezőasztalt és a szigetet egyedi tervezésű amerikai diógyökér furnérral borított asztallappal látták el, ahol a bútorok lábai is sajátos, összetett lakkozott kivitelben pompáznak. A konyhaszekrények kétféle homlokzattal rendelkeznek, melyek stílusos ellentétet alkotnak a minimalista szürke tölgy furnér és az elegáns klasszikus profil között, ezzel is gazdagítva a belső terek textúráját és színvilágát.

belsőépítész otthona

belsőépítész otthona

belsőépítész otthona

A privát zónák ugyanilyen gondos tervezés eredménye. Tatyana Rozhkova a hálószobát és a fürdőszobát is úgy alakította ki, hogy azok maximális kényelmet és nyugalmat sugározzanak. A hálószoba falait diófa panelek díszítik, a fejtámlát pedig szürke szövet borítja. A fürdőszoba pedig a porcelán csempe mellett amerikai dió furnérral díszített paneleket kapott, amelyek különleges nedvességálló lakkal vannak kezelve. A vendégfürdő funkciói szintén kiemelkedőek: a mosókonyha és a vendégnappali területén a tükrös homlokzatokban rejlő praktikus tárolóhelyek vannak.

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

 

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

Tatyana Rozhkova a pasztell árnyalatokkal és a hőkezelt magyar halszálka mintás parkettával varázsolta igazán hangulatossá ezt a területet. A narancssárga színű Arte márkájú tapéta pedig egy csodálatos fényes akcentus, ami közel áll az ikonikus Hermès színvilágához, és egy személyes kedvenc. A lakásban sétálva egyértelműen látható, hogy Tatyana nem csak tervezőként, hanem lakberendezőként is képes a tér szellemét megfogni. Például a vendégszoba, amit eredetileg miniirodának tervezték, tökéletesen megmutatja Tatyana tudatosságát és funkcionalitásra való törekvését.. A Ditre Italia által készített összecsukható kanapé és a Centrsvet sínlámpái praktikus és stílusos megoldásokat nyújtanak a tér kihasználásához.

belsőépítész otthona

Gyerekszoba. Csillár, Sylcom. Szék, Cattelan Italia. Függönyök, Zimmer + Rohde. Ágytakaró, Blumarine.

Asztali lámpa, Flos. A padlón az osztrák Bergland gyár parketta, Pearl White színben.

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

belsőépítész otthona belsőépítész otthona

Azonban a funkcionalitás és a design mellett a személyes hangvétel is meghatározó ebben az otthonban. A vendégszoba mellett a hálószoba Tatyana személyes szentélyeként is funkcionál, ahol az érzékeny színpaletta és az anyagok választéka kifejezi az ő egyéni preferenciáit és életérzését. Az ágy fejének oldalán található diófa panelek, a Guy Masureel ezüst tapétája, és a szekrények lakkozott felülete egyedi atmoszférát teremtenek, ami harmonikusan illeszkedik a lakás általános stílusához.

Tatyana Rozhkova saját tervezésű bútorai, mint a komód vagy az éjjeliszekrények, nem csupán tárolásra szolgálnak, hanem a belső tér fontos elemei is egyben. A kifinomult megjelenésű tükrök és a szekrények a hasznosság és a design tökéletes ötvözetét mutatják, ami bizonyítja a belsőépítész zsenialitását és művészi érzékét. A részletek iránti elkötelezettség nemcsak a nagyobb bútordarabokban, hanem a kisebb kiegészítőkben is megmutatkozik, mint például a színvonalasfestményekben, a gondosan kiválasztott világításban vagy az egyedi tervezésű fogantyúkban. A lakás világítása is fontos szerepet kap, ahol a modern LED-es megoldások mellett a klasszikus festmények fénye is meghitt hangulatot áraszt.

Nézd meg a többi kislakás cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top