Otthonok és Kertek

Szélturbinák városi környezetben: Joe Doucet tervező koncepciója

A New York-i tervező, Joe Doucet bemutatta a szélgenerátorok moduláris rendszerét, amely zökkenőmentesen illeszkedik a városi környezetbe. Az Airiva energiarendszer két méteres függőleges lapátokkal rendelkezik, amelyek spirál alakúak, nem pedig propeller, mint a hagyományos szélturbinák. Ahogy a pengék forognak, meditatív hatást keltenek, és a városi táj esztétikai kiegészítőjévé válhatnak.

Az esztétikus tervezés fontos szerepet játszik a városi és külvárosi építészeti területeken: az otthonaink és munkahelyeink tervezésének célja az, hogy inspiráló légkört teremtsenek – mondja Joe Doucet. Az Airiva termékek alumínium alkatrészekből készülnek, melyekhez öntött műanyag lapokat használnak. A vállalat célja, hogy a gyártás során legalább 80%-ban újrahasznosított anyagokat használjon.

Az elektromos erőforrások valószínűleg hatékonyabban fogják felhasználni az energiát, mint a hagyományos szélenergia-gyűjtők, és ellenállóbbak lesznek az áramkimaradásokkal szemben is. A csoport tervezi, hogy a 2024-es második félévben teszteket végez majd, és 2025-ben kezdi meg a megrendelések fogadását.

 

Nézd meg a többi Design cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!

Olvasni jó

Scroll to Top