Otthonok és Kertek

Újrahasznosított telefontokokból készült műtárgyak a világ öt városában

Művészet újrahasznosított telefontokokból a Casetify kampánya öt városban

A Casetify márkájú elektronikai kiegészítők újrahasznosított telefontokokból alkotott művekkel mutatkoznak be a világ öt városában.

Ezek a művészeti installációk a Föld hónapjának dedikált Journey to Re/Birth kampány részét képezik. A kezdeményezés keretében művészek érkeztek az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Kínából, Ausztráliából és Thaiföldről, hogy újrahasznosított dobozokból alkossanak műalkotásokat vagy bútorokat a Re/Casetify projekt keretében. A márka szerint 2021 óta több mint 84 000 kg műanyagot hasznosítottak újra.

Wade és Leta stúdió New Yorkban asztalt és zsámolyt készített 12 000 újrahasznosított huzatból származó műanyag pellet felhasználásával. A Devoción kávézó Brooklynban színes tárgyait úgy tervezték, hogy beszélgetésbe elegyedjenek az ökológiáról érdeklődő látogatókkal.

Surin Kim, Dayun Hwang és Youngmin Kang szöuli fiatal művészek egy nagy méretű szabadtéri installációt mutattak be a Szöuli Művészeti Központ Music Plaza területén. Kim egy hagyományos koreai kőpagodát újraalkotott kukoricakeményítővel és újrahasznosított pellettel. Hwang szobrát a tengeri kagylók formája ihlette, míg Kang egy négy méter magas óriásszéket alkotott.

A Casetify Bangkokban együttműködött a helyi nonprofit Tlejourn Shoes Projecttel, amely óceáni hulladékból készít cipőtalpat. Trash Hero önkénteseivel, a Prince of Songkla Egyetem tudósaival, divattervezőkkel és Pattani lakosokkal együttműködve a cég limitált kiadású szandált készített régi telefontokokból.

Az ausztrál Eva bútortervező stúdiója létrehozta a Re/Treat Sofa-t a Sydney-i Casetify Studio üzlet számára, a kanapé alja dinamikus színmintát mutat a tarka huzatoknak köszönhetően.

Casetify

Nézd meg a többi Design cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!

Olvasni jó

Scroll to Top