Otthonok és Kertek

Fekete-fehér belső tér Japandi stílusban

  • Tervező: Vita Linder
  • Méret: 60 nm
  • Fotós : Sergey Krasyuk

 

Az apartman egy zöld területen helyezkedik el, ezért az ügyfél fő elképzelése volt, hogy olyan világos és minimalista belső tereket hozzon létre, amelyek természetes anyagok felhasználásával hangsúlyozzák a fő előnyt – a gyönyörű kilátást az erdőre.

A tulajdonos élvezi a főzést és a vendégek fogadását. Ennek megfelelően a központi tér tervezésekor arra törekedtek, hogy az minél tágasabb és kényelmesebb legyen a vendégek számára, a konyha pedig egyfajta “színházként” szolgáljon a kulináris élmények megteremtéséhez.

A tervezők feladata egy modern, letisztult belső tér kialakítása volt, japán stílusú elemekkel kombinálva, valamint a technikai megoldások zökkenőmentes integrálása. Az alacsony belmagasság miatt, mindössze 2,75 méteres, csak a folyosón és a fürdőszobákban volt szükség leengedett mennyezetre a technikai követelmények teljesítése érdekében. A konyha-nappali terület vendéglátás szempontjából került kialakításra, ahol egy három méteres kőasztallap lett a fő fókuszpont.

   

Asztali lámpa Gk koncepció. Despina Fless festménye „Utazás. Görögország”, pop/off/art galéria

Konyhai csaptelep és mosogató, omoikiri

     

Az ügyfél határozottan kifejezte a vágyát, hogy világos fát és finom árnyalatokat szeretne a belső térben. A paletta az első megbeszéléseken alakult ki, melyek során a referenciák is részét képezték. Az ügyfél álma az volt, hogy a hálószobából közvetlenül elérhető legyen a főfürdőszoba, és ezt a kihívást sikerült megvalósítani a tervezőknek még ilyen kis területen is.

     

A belső terekben számos természetes világos tölgy található, a falpanelektől kezdve egészen a bútorokig. Ez az anyag összeköti és átjárja az egész belső teret. A mosókonyhában érdekes befejező megoldást alkalmaztak, ahol a csempét és a porcelán csempét teljesen elhagyták a falakon, és zománcszerű MDF paneleket használtak. Ennek köszönhetően vizuálisan összekapcsolódik a szoba a folyosóval és a konyhával. A nagyon alacsony belmagasság miatt légi légkondicionáló rendszert is sikerült integrálni a mennyezetbe.

     

     

Nézd meg a többi  lakásbemutató cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top