Otthonok és Kertek

Rezidencia Hanoiban

A Vietnámi Idee Architects által 2017-ben tervezett, inspiráló többszintes rezidencia Hanoiban, Vietnamban található.

A villa gyönyörű kilátással rendelkezik, melyből az egész nyugati oldal látható.

Az építészek a 2 gyermekes család igényeit figyelembe vették, hogy minden tér kihasználható legyen.Az első emeleten egy nagy tetőt építettek, hogy árnyékolják a napot a belső tér számára. A fenti tetőtéri tető nagy erkély lesz.

A villa egész elején rugalmas, folyosóval lesz ellátva, amely széles és bezárható, ezért képes a ház fényének beengedésére és a biztonság megőrzésére. Időjárási viszonyokhoz és érzésekhez igazodva a ház nyitott gondolkodású lehet, vagy kívülről bezárható.

Az első emeleten lévő nappali a konyhát meghosszabbítja, ezáltal kibővíti a felhasználási teret és megtisztítja a határokat a kert felé.

A hálószoba rugalmasan van építve, mely szükség esetén a folyosóra nyílik.Hasonlóképpen, a harmadik emeleti gyerekszoba a duplex tér révén a tetőtéri emeleten lévő játszószobával is kapcsolódik. Ezt a helyet játszótérnek tekintik a gyermekek számára; hálószobájukat a játszótérrel elválasztják egy szekrénnyel, amely képes kinyitni az ajtókat a háló- és játszótér közötti összeköttetéshez.Az üvegtető az ég felé szabadon nyitható, ami átlátszó játszóteret teremt a gyermekek számára.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top