Otthonok és Kertek

Belvárosi lakás klasszikus és modern elemekkel ötvözve

Szergej Ananyev

Egy klasszikus és modern stílusok ötvözésével készült átalakítás, amelynek köszönhetően egy átlagos belvárosi lakás párizsi bájjal töltődött fel.

 

belvárosi lakás

Nappali. Kanapé és fotelek, „Lasvit”; dohányzóasztal, La Redoute; állólámpa, Arte Lamp; Spanyol bronzcsillár az 1940-es évekből; polcok, konzol, TV-állvány – mind
Dantone Home

Elena Simkina tervező és dekoratőr szereti ötvözni a klasszikus technikákat és a modern elemeket belső tereiben. A lakás eredeti elrendezése korlátozta a terek kihasználhatóságát. A tervezők azonban egy kreatív megoldással, a magasföldszint eltávolításával és az ajtónyílások átrendezésével tágasabb és levegősebbé varázsolták az otthont.

A folyosó, mint a lakás első benyomását keltő tér, különös figyelmet kapott. Tükörrel díszítették, és a nappali felé vezető nyílást megnagyobbították, így optikailag is tágasabbá téve.

A történelmi elemek megőrzése és kiemelése is fontos szempont volt a tervezés során. A díszlécek és gipszrozetták helyreállítása mellett új stukkóelemekkel egészítették ki a falakat és nyílásokat, hogy egységes és harmonikus látványt nyújtsanak. Az új elemek azonban nem tűnnek idegennek, hiszen a meglévő dekor nyomataiból készültek, így tökéletesen illeszkednek a térbe.

     

A nappali töredéke. Fotel, „Lavsite”; TV állvány, Dantone Home

Konyha. Étkezőasztal, Eletto; székek, Artfabic; Spanyol csillár az 1950-es évekből; Francia palackok az 1940-es évekből; porcelán csempe, Madique

     

Konyha. Étkezőasztal, Eletto; székek, Artfabic; porcelán csempe, Madique

A francia hangulat megteremtésében kulcsfontosságú szerepet játszanak a fekete színű elemek, mint például a mennyezet alatt futó szegély, az üvegajtók és a bútorok vékony lábai. Az átlós parkettalakás és a bútorok elrendezése is hozzájárul a tér egyediségéhez és eleganciájához.

Hálószoba. Ágy és pad, Enjoy Home; muránói üvegből készült csillár, asztali lámpák Arte Lamp; ágynemű, AtelierTati

     

A költséghatékony megoldásoknak köszönhetően a belvárosi lakás felújítása nem járt nagy anyagi áldozattal.

A minőségi alapanyagok, mint a fa, a parketta és a stukkó mellett az IKEA-ból származó bútorokkal sikerült elérni a kívánt stílust és funkcionalitást. Az antik és vintage lámpák pedig különleges hangulatot teremtenek a térben.

     

Szekrény. Asztali szék, IKEA – Szekrény. Kanapé, „Lasvit”; asztal, Műanyag; konzol és tükör, Dantone Home; Spanyol bronz csillár az 1940-es évekből
Előszoba. Konzol, Dantone Home; 20. század eleji francia kristálycsillár; asztali lámpák, Arte Lamp; puff, “Lasvit” 

Az eredmény egy világos, elegáns és tágas lakás, amelyben a klasszikus és modern stílusok harmonikusan ötvöződnek. A párizsi lakások hangulatát idéző otthon tökéletes választás azok számára, akik egyedi és stílusos környezetben szeretnének élni.

A belvárosi lakás felújítása során a tervezők ügyeltek arra, hogy a tér ne legyen túl zsúfolt, így a lakás levegős és barátságos benyomást kelt.

     

Vendég fürdőszoba. francia lámpa és lámpák, 1940-es évek

Olvasni jó

Scroll to Top