Otthonok és Kertek

Elegáns angol otthon

Amikor Charlotte Bradley megismerte férjét, Robot, ebben a gyönyörű vidéki házban élt, amelyet azért vett, mert szerette a környék hangulatát.

A hagyományos és modern stílusok kombinálásával ez a pár egy olyan luxus családi otthont hozott létre, amely egyszerre pazar és praktikus.

Rob számos változtatást hajtott végre a házon, megőrizve az elegánst stílusjegyeket, igazán gyönyörű otthont hozott létre családjuknak.

Előszoba

A drámai világítás egy egyébként semleges térben az egyik módja annak, hogy a házaspár elegáns stílust vitt a ház helyiségeibe.

Ebédlő

Rob már korábban is átalakította a ház nagy részét, de amikor Charlotte beköltözött, úgy döntöttek, hogy felfrissítik az antik bútorokat és a sötét színeket. Hogy egy kicsit kevésbé „agglegény-stílusú” megjelenést érjenek el, bevonták Gemma Hill belsőépítésznőt a Bayswater Interiors-tól.  Az első helyiség, amellyel foglalkoztak, az ebédlő volt. Ide egy impozáns csillárt választottak, amely egy óriási tengeri anemónára hasonlít.

„Imádom a drámaiságot, amit a világítás ad hozzá” – mondja Charlotte. „Gemma olyan dolgokat talált és javasolt, amelyeket magamtól soha nem találtam volna meg. A fémes részletek a díszes viktoriánus párkány gyönyörű mintázatát is kiemelik.

Konyha-étkező

Legutóbb a konyha-étkező átalakítását vállalták el. „Kibővítettük és üvegezéssel láttuk el, így most világos, nagyméretű tolóajtókkal, amelyeket meleg időben ki lehet nyitni, hogy egy belső-külső teret hozzanak létre” – mondja Charlotte.

„Korábban nem volt közvetlen kijárat a konyhából a kertbe, de most már nyáron is praktikus a kinti étkezés. Minden étkezésünket ott fogyasztjuk el, a gyerekek a szigeten végzik a házi feladatukat, és ott főzünk.

Az új bővítés egy kényelmes központi szigetet tartalmaz, ahol a család és a barátok leülhetnek, ehetnek és beszélgethetnek a klasszikus festett konyhában, amely nem fog az idő múlásával elavulni.  A bárszékek műbőrből készültek, könnyen tisztíthatóak, ami nagyszerű a gyerekek számára, ráadásul színt is adnak a konyhának.

Nappali

A házaspár a földszint nagy részét is újradekorálta és felfrissítette. A ház hagyományos építészetének megtartása mellett a családi élethez illeszkedő, kortárs hangulatot adtak hozzá. „Az egészet Gemma irányította, így nem történt katasztrófa, de két kisgyerekkel és három kutyával stresszes volt végigélni, különösen, amikor két hónapig nem volt konyhánk.

A nappaliban világos és szellős, semleges színvilágot választottak, színes hangsúlyokkal. Ez a nyitott tér a konyha-étkezővel szomszédos, és az ablak alatti ülőke tárolóhelyekkel a lehető legjobban kihasználja a teret. A geometrikus szőnyeg és a világos párnák élettel töltik meg az egész teret.

Hálószoba

Ez a vendégszoba antik, négylábú baldachinos ágyával nyugtató színekben pompázó, pihentető helyiség. Mindenki azt mondja, hogy itt olyan jól alszanak – mondja Charlotte. Különféle textúrái, köztük a fa és a bársony, mélységet adnak a dekoratív megjelenésnek.

A felújítás eredménye egy nyugodt, családi otthon lett. Imádom az egészet – teszi hozzá Charlotte. „Ez egy nagy ingatlan, de mégis otthonosnak tűnik. Ez a ház tökéletes.’

Belsőépítész: Gemma Hill – bayswaterinteriors.co.uk

Fotók: Chris Snook

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top