Otthonok és Kertek

Hagyományos spanyol ház

Az inspiráló hagyományos ház Spanyolországban található, mely a klasszikus elemeket ötvözi. A rezidencia egy gyönyörű természeti parkkal szomszédos, és kihasználja a környező völgyet.

A Dom Arquitectura Építészeti Iroda a helyi építkezési korlátokkal szembesülve a helyi anyagok adottságait kellett figyelembe venniük. „Kezdetben úgy gondoltuk, hogy egy fából készült szerkezettel rendelkező házat építünk, amely bioklimatikus a hatékonyság elérése érdekében” – magyarázta az építész. A projekt végül három különböző anyagot tartalmazott: kőzet és agyagcserepek, és a fa mint szerkezeti anyag.


Az L-alakú épület részben a földbe van süllyesztve. Csak a garázs és a főbejárat található az utcai szinten. A meredek lejtős helyszín diktálta ezt a szerkezetet. A nyílt terű nappali és étkező a spanyol hagyományos ház központi eleme. Ez biztosítja az egyedülálló kilátást is.


Mindkét szárny tetőszerkezete folyamatos tornácot hoz létre, amely körülveszi a házat, és az egyik végén széles társalgót hoz létre.Forrás: Freshome

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top