Otthonok és Kertek

Luxus ikerház Izraelben

Íme, egy luxus, saját vízeséssel rendelkező, kissé eltérő stílusú két külön családi házat magába foglaló, egyetlen épület, ikerház.

A házat látványos építészet jellemzi: a beton, a fa, a fekete és a fehér kiegyensúlyozott összhangja kapcsolja össze a külső tereket a belső enteriőrökkel.

 

 

Az épület kívülről úgy néz ki, mintha egy egyedi ház lenne, belül viszont két külön lakás kapott helyet, melyet csak egy közös fal választ el egymástól.

Ez azonban mégsem egy klasszikus kétlakásos ház…

 

 

Az aszimmetrikus homlokzat eltakarja az épület kettéosztását, valamint a jobb oldali ház bejárati ajtaját. Az utcától jobbra található ház az „A ház”, amelyben betonlépcső vezet a fekete bejáratiajtóhoz.

 

 

A medencénél van egy acél szökőkút, amely erőteljes geometriát jelenít meg itt is.

 

 

A bejárat szürke természetes kő burkolatot kapott, a szobákban parketta került mindkét házban.

 

 

A grafit konyha, mely szinte egyforma mindkét otthonban, magas szekrényekkel, egy szabadon álló szigettel, amelynek kőfelülete úgy tűnik, mintha a padlóból nőne ki… tökéletes konyhai munkához és étkezésre is.

 

 

A nappali szinte egybeolvad a hatalmas terasszal, egy légtérben van az étkezővel és a konyhával is. Itt található az impozáns lépcső is, mely az emeleti hálószobákhoz vezet.

 

 

A hálótérben csak egy ágy és egy szék található, a gardrób és a fürdő külön helyiségekben kapott helyet.

 

 

Fotók: Itay Benit

Tervező: Raz Melamedet Építészmérnök – razmel.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top