Otthonok és Kertek

2024 trendje: a sötét konyhai szekrények

Property Brothers tervezőpáros szerint a hosszú élettartamú konyhák titka a sötét színek.

Íme egy ellentmondásmentes vélemény: A konyha az otthon legfontosabb helyisége. Itt végezzük a legszeretetteljesebb, életre szóló munkánkat – segítünk házi feladatokban a családi összejövetelek középpontja. Ez egy olyan szoba, amelyet mindenki jól akar kialakítani tervezési szempontból, és ez sokáig a teljesen fehér konyhát jelentette. Azt szeretnénk ha a tisztaságot és összetartozást jelképezné az ott élő családnak. Itt töltik az idejük többségét és ezért a személyiségükhöz kell szólnia.

  PB: Ezért vagyunk a sötét szekrények rajongói. Tudjuk: A szín kiválasztása ijesztő lehet. Mi van, ha nem működik? Mi van, ha túl sötétnek érezzük a szobát? De a megfelelő módon elkészítve a sötétebb árnyalat személyességet és melegséget adhat. Egészen elegáns is lehet, ami néhány ügyfelünk számára teljesen új érzés. Azt hiszik, hogy soha nem „engedhetnek meg maguknak” egy ilyen konyhát. Nos, megtehetik, és te is! Nem kevésbé számottevő, hogy a sötét színeken kevésbé látszik a kopás, elhasználódás.

A trend kulcsa az egyensúly. Győződjünk meg róla, hogy elég természetes napfény áramlik be amely ragyogóvá teszik a szekrényt. Ezután sok kontrasztra van szükséges, ezt a fényes munkalapokkal és háttér felületekkel tudjuk kontrollálni.

Dizájnszakértők szerint a sötét konyhabútorok 2024 legizgalmasabb színtrendjei közé fognak tartozni – és vonzerejük csak egyre erősebb, ahogy a sötétebb hónapokba esünk. A sötétkék, zöld és szürke alapszínekké váltak a „hangulatos” trendet megtestesítő belső tér kialakításához.

Képek: Property Brothers Instagram

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top