Otthonok és Kertek

Egyéni elképzelés a szépségről: hangulatos lakás egy fiatal család számára

Vidéki álom: Egy család kényelmes otthona

Egy fiatal pár kisfiukkal már régóta vágyott egy igazi vidéki otthonra. Álmuk valóra vált, amikor megtalálták ezt a gyönyörű házat. A férj, aki építész és tervező is, maga tervezte a házat, a belső terek kialakításában pedig egy tehetséges lakberendező Olga Tishchenko segített.

A tulajdonosok egy olyan otthont szerettek volna, ahol a család a természet ölelésében pihenhet és nevelheti gyermeküket. A tervező a praktikus szempontokat is figyelembe vette, így a ház könnyen kezelhető, tágas, rengeteg tárolóhellyel rendelkezik, és könnyen tisztán tartható. A belső terek hangulata vidéki stílusú, meleg és hívogató, ugyanakkor modern elemeket is ötvöz magában.

A tér tágítása

A nappali, a folyosók és a lépcsők fehér és krémszínű RAL 9001 festést kaptak, mely optikailag tágítja a teret. A falak, a mennyezet, a vakolatok, az ajtók, a kandalló és a függönyök mind ezt a palettát követik. A nappali területe mindössze 25 négyzetméter, de a 6,5 méteres belmagasságnak köszönhetően tágasnak és levegősnek érződik.

Az nappali összképét az Art de Vivre azonos színvilágú szőnyege egészítette ki.

A nappali töredékei. A gipszkarton a projekt készítőjének vázlatai alapján megrendelésre készült. Puha bőr fotelek, Norr Mobler. Kontrasztos szőnyeg, Art de Vivre.

Az Art Deco stílusú portálos kandalló domináns eleme a belső térnek, amely eleganciát és melegséget sugároz. A három méter hosszú, olasz porcelán kőlapokból készült portál megvalósítása kihívást jelentett, és az anyag kiválasztása is gondos mérlegelést igényelt. A fényes textúrának tökéletesen kellett illeszkednie a falak színéhez, hogy kiemelje a tér fényességét és tükröződését. Nagy formátumú porcelán csempék kerültek felhasználásra a GriffonStyle vállalat jóvoltából.

Természetes anyagok

A padlón meleg tölgy parketta található, a bútorok kárpitozása grafit színű, a szekrények feketék, az asztalok terrakotta tetejűek. A természetes anyagok hangsúlyozzák a vidéki hangulatot: vakolat, fa, kő. A fürdőszobákban porcelán csempék, a fő fürdőszobában természetes kőhatású porcelán csempék díszítik a falakat. A konyhai szekrények és az öltözők Egger laminált forgácslapból készültek, melyek praktikusak, könnyen tisztíthatók és tartósak.

A konyha és az étkező egy tér. A konyhai meleg erezettségű, világos márványszerű padlólapok jól harmonizálnak az étkező parkettájával. A színfolt a székek sötétkék kárpitja. A sötétkék az ablakon lévő világos függönyökben is megismétlődik. Ezzel keverednek a függönytervek türkiz és kék színei. A frissesség, a könnyedség és a tisztaság benyomását keltik.

A konyha funkcionális, letisztult stílusban van kialakítva, fő fókuszában egy bárpulttal kombinált sziget található. Az első emeleten a világos, semleges színek dominálnak. Az átmeneteket zökkenőmentessé és harmónikussá tervezték, hogy az egész tér összhangban legyen. A konyhában és az étkezőben a fehér szín került előtérbe, amely harmonizál a konyhai gépek fehér színével – magyarázza a projekt létrehozója. A konyhabútorokat a Mr.Doors készítette egyedi elképzelések alapján. A dekoratív lámpák a Handle Studio kínálatából származnak.

Az étkezőben feltűnő az egyedi tölgyfa Hugge Style edényes vitrin, amely skandináv bútordesignra emlékeztet. A tervező szerint az edények és vázák megfelelő elrendezése fényes dekorációs ponttá válhat. Egy nyír rétegelt lemezből készült csillár és a fából készült étkezőcsoport kíséri az összeállítást. A fém konzolasztal a tervező által készített vázlatok alapján készült. 

A folyosó szervesen illeszkedik a lakószint általános terébe. A fém konzol az „Old Experience” asztalosműhely tervezőjének vázlatai alapján készült. 

Az folyosón kis tárolóegységek találhatók a látogatók fogadására, valamint egy külön tároló a gyermek játékok és ruhák számára. A falakat svéd mintájú tapétával díszítették, míg az ajtók rejtett keretben vannak és tölgyfurnérozású ajtókeretekkel rendelkeznek, melyeket a Provance ajtógyár készített. 

Nyitott tér és fény

A földszinten egy lakosztály és egy nyitott tér található, mely ideális a család számára, ahol a kisfiú és a kutya is szabadon mozoghat. A textíliák és a dekorációk nem zavarják a természetes belső tér koncepcióját. A függönyök és textíliák könnyű anyagból készültek, minta nélkül, kivéve az ebédlőt. A fény fontos szerepet játszik a házban, melyet különböző világítási források biztosítanak: csillárok, mennyezeti lámpák, állólámpák, asztali lámpák, éjjeli fények, konyhai világítás és spotlámpák. A lámpákat gondosan válogatták ki, figyelembe véve a funkcionalitást és az esztétikát is.

 A függönyök és díszpárnák könnyű, minta nélküli anyagból készültek, kivéve az étkezőt. Ez egy másik történet. Fontos volt a szövetek textúrája és fénye. Mivel a világos színek hiányoztak, fontos volt a belső tér textúrákkal való gazdagítása. A színek csak a díszpárnákon és ágyneműkön jelennek meg, amelyek lehetővé teszik a belső paletta változtatását, ha a tulajdonosok igénylik. A természetes pamutból készült ágytakarók és takarók is könnyűek. Szépen mutatnak akár leterítve, akár lazán ráhúzva. Ami a grafikát illeti, azok kifejezetten ehhez a házhoz lettek kiválasztva.

Második emeleti hall. Feltűnő elem a födémszerkezet, amely az MSD gipszkarton és feszített mennyezet kombinációja. 

Egyedi hangulat

A ház homlokzata klasszikus, a belső tér stílusa azonban eklektikus. Klasszikus motívumok, minimalizmus, csillogás, vidéki stílus, art deco és öko elemek keverednek harmonikus egységgé. A tervező célja az volt, hogy a házban élők kényelmesen érezzék magukat, és ne kelljen ragaszkodniuk merev stílusbeli szabályokhoz.

Fő hálószoba. A design sötétebb színeket használ, de nem feltűnő, semleges színeket; valamint világos fa és szürke kombinációja. Tapéta, Borastapeter.

A fő hálószobában az öltözővel összekapcsolódik a fürdőszoba. A szoba sötét és hosszan elnyúlik. A tér tágasabbá tétele érdekében a homlokzat egy részét tükörpanellel burkolták, optikailag növelve a teret. A nappali fény bejutását elősegítendő az ajtókat nem teljesen, hanem mattüveg betéttel szerelték fel. 

Fürdőszoba a szülők hálószobája mellett. Sárgaréz lámpák, Handle Studio. Természetes követ utánzó porcelán csempe, Ariostea, Saniter Salini.

A ház kívülről.

Vendégszoba az első emeleten. A dizájnt a meleg szürke és bézs tónusok természetes palettája uralja. Irodaként használható. Minden megvan, ami a pihenéshez és a munkához kell. Szék, Calligaris. Szőnyeg, Art de Vivre.

A gyerekszoba tágas és jól beosztott. Van egy alvóhely és egy hely a gyermek szabadtéri játékaihoz. A belső teret a komplex kék és sötétkék több árnyalatának hideg palettájában tervezték. Fényes festményfoltok a falakon és terrakotta lámpák élénkítik a belső teret.

A gyerekfürdő a hálószoba színkoncepcióját folytatja. Ugyanolyan világos, bordó mennyezettel és csempékkel.

Ez a vidéki ház tökéletesen tükrözi a tulajdonosok ízlését és igényeit. Egy olyan otthon, ahol a család kikapcsolódhat, élvezheti a természet közelségét és boldogan töltheti a napjait.

“Bár a ház homlokzata meglehetősen klasszikus, a belső tér nem az. Ez nem klasszikus, de vannak klasszikus elemei. Ez nem minimalizmus, bár egyes helyiségekben a belső tér egyértelműen felé irányul. Valószínűleg eklektika, ahol vannak klasszikus motívumok is, valami minimalizmus, egy kis csillogás, egy kis country, egy kis art deco és egy csipet öko. Igen, tulajdonképpen mit számít! Az embereknek úgy kell élniük, ahogy akarnak, és nem úgy, ahogyan bizonyos stílusok szabályai diktálják.” – jegyzi meg a tervező.

A HÁZ ELRENDEZÉSE

Nézd meg a többi  lakásbemutató cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top