Otthonok és Kertek

Art Deco stílusú lakás klasszikus és modern harmóniában

Az Art Deco eleganciája találkozik a modern minimalizmussal.

A tervezőnek sikerült mindkét stílust elegánsan megvalósítania.

art deco

Az egyterű nappali és étkező tolóajtókkal van elválasztva a konyhától. Kerámia, Levadnaja Dekor. Kanapé, Minotti.

Ez a lakás az Art Deco klasszikus eleganciáját ötvözi a modern lakonikus stílussal, gyönyörű összhangot teremtve.

A tulajdonosok eltérő ízlése ellenére – a hölgy a modern irányzatokat preferálja, míg a férfi az Art Deco hagyományaihoz ragaszkodik – a belsőépítésznek sikerült mindkettőjük elképzeléseit megvalósítania. A természetes anyagok, a természetes színek és a szerzői vázlatok alapján készült egyedi bútorok dominálják a teret.

art deco

A kandalló imponáló homlokzatát palissandro márvány díszíti, melynek párkányai a mennyezeti kazetták formáját ismétlik meg. A lebegő polcokat a tervező rajzai inspirálták, míg a Sans Souci gyár Contour csillárja a levegő és a repülés motívumait hangsúlyozza. Az M Carpet Atelier egyedi szőnyegtervet fejlesztett ki a projekt számára.

Az étkező terét világos, kifejező formájú tárgyak alkotják a tervező vázlatai alapján készült étkezőasztal Turri fotelekkel keretezve, a Levadnaja Ceramics dizájner kerámiavázával díszítve. A falak natúr fa panelekkel vannak bélelve, selyem tapéta betétekkel a Yana Svetlova kollekcióból. A belső tér fontos akcentusa Anna Vladimirskaya festménye, amely meglepően illeszkedik a nappali általános hangulatába. 

 

 

Kilátás a konyhából a nappali-étkezőre, melynek funkcionális felosztását a kazettás mennyezet hangsúlyozza. 
A konyhabútor teljes egészében a tervező tervei szerint készült és lett kialakítva. A természetes fa és márvány kombinációja békés légkört teremt. A márvány asztallap eltolt blokkjai, a kerek Penta Light lámpák és a dizájner kerámiák dinamikussá teszik a belső teret. Fotelek, Casa Magna.

     

Az előszoba területét a ferde tükrök vizuálisan nagyítják. A Villari lámpához tökéletesen passzol az eredeti, természetes fából készült komód, magasságkülönbséggel. 

Az Elsa Foulon lámpák, a Cassina fotel és a projekt szerzője által készített asztal nem szabványos formái kifejezővé teszik a fő hálószoba belsejét. A textúrák játéka – magas tükrök, design fotel és az M Carpet Atelier szokatlan szőnyege terjedelmes elemekkel – fokozza. 
A lány hálószobájának belsejét a lágy vonalak és a rózsaszín uralja. Az ívelt Softhouse kanapé a bab alakú szőnyeg formáját visszhangozza, amely Evgenia vázlatai alapján készült az M Carpet Atelier stúdióban. A Bomma Lighting lámpák labda alakja passzol az ágyhoz és a dohányzóasztalokhoz.
artdeco
A természetes calacatta fekete kő lett a fiú hálószobájának színsémájának alapja. A természetes fát fekete bőrelemek hangsúlyozzák, amelyek az íróasztalt és a kanapét díszítik. A Bomma gyári kollekció bőrpántos Drops mennyezeti lámpája kedvezően hangsúlyozza a fiatal tehetséges művész, Daria Pasechnik festői alkotásait, amelyek együttesen teszik dinamikussá és egyben könnyeddé a teret.
Fiú hálószobája más szemszögből.
Fürdőszoba a fő hálószobából. A komód és a mosdó alatti pult Evgenia Gaitsgori eredeti terve alapján készült. Lekerekített elemeik alátámasztják a lámpák sarkainak, kazettáinak és formáinak sima kontúrját. A fürdőszoba és a zuhanyzó részt üvegajtók mögé rejtették, amelyek budoár felőli oldalon tükörfelületűek, zuhanyoldalon átlátszóak, ami lehetővé teszi a levegő és a térfogat érzetének fenntartását ezen a területen.

Art deco lakás központi motívumok:

  • Funkcionális zónák: A lakás három fő zónára oszlik: a központi köztérre, a szülői hálószobára és a gyerekszobákra. A gyerekszobák tágasak és funkcionálisak, átgondolt tárolórendszerrel és külön fürdőszobákkal.

  • Könnyedség és elegancia: A lakást a dizájner bútorok jellemzik, melyek ötvözik a funkcionalitást a letisztult vonalakkal és a légies hatással. Minden szekrény, ágy, konyha és gardrób egyedileg, a projekthez készült, és beépített világítással rendelkezik.

  • Természetes anyagok: A belső térben kizárólag természetes befejező anyagokat használtak. A kandalló homlokzatát natúr palissandro márvány díszíti, mely a nappali polcainak fülkéiben és a hálószobában is megjelenik. A padló finom bézs tónusú parkettából készült, a polcok és ajtók pedig festett felületűek. A fiú szobájában a calacatta fekete kő kontrasztosabb hangulatot teremt, melyet a bőr kanapéhuzat és az asztal dekorációja egészít ki.

  • Dekoráció: A falak és a mennyezet lakonikus dekorációja a mély kassza filigrán mintájának és a kortárs művészek festményeinek köszönhetően texturáltnak tűnik. A háttér előtt ikonikus olasz tervezők kárpitozott bútorai és látványos lámpák helyezkednek el. A hálószobában Elsa Foulon csillárok, a nappaliban pedig a Sans Souci Lighting lebegő cseh üveglámpa díszíti a teret. Minden elem tökéletesen illeszkedik a szoba méreteihez és arányaihoz. A művészeti alkotások tovább fokozzák a hatást. A kortárs orosz művészek festményeit és kerámiáit a ház tulajdonosával együtt gondosan válogatták ki.

Összefoglalva, ez a lakás a klasszikus és modern stílusok harmonikus egységét testesíti meg, kényelmes és elegáns környezetet teremtve a család számára.

  • Fénykép: Mihail Sztepanov
  • Stylist: Daria Soboleva
  • Tervező: Evgenia Gaitsgori
Nézd meg a többi lakberendezési cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top