Otthonok és Kertek

Díszfüvek a kertben. Öt fűféle, amely ősszel a legszebb

A díszfüvek nyáron növesztett kalászaikkal és szélben ringatózó leveleikkel az őszi kert igazi látványosságai. Némelyikük a méretével hódít, míg mások színes leveleikkel vagy virágaikkal vonják magukra a figyelmet.

A magasabb díszfüvek kiválóan alkalmazhatóak sövényként vagy térelválasztóként, míg az alacsonyabbak a kerti utat szegélyezve vagy virágágyásokba ültetve teszik érdekesebbé a kert látványát. Sokoldalú felhasználhatóságuk mellett nagy előnyük, hogy betegségeknek, kártevőknek ritkán esnek áldozatául. Íme, néhány díszfű a legkedveltebbek közül!

Csinos árvalányhaj


Fotó: Jennifer de Graaf, Flickr

Finom, elegáns megjelenésű, alacsonyabb fűfajta. Nyáron nyílnak krémfehér bugái, amik csak úgy ragyognak a napsütésben. A napos helyeket, jó vízáteresztő talajt kedveli, a szárazságot viszonylag jól tűri.

Pampafű

Fotó: Takashi Hososhima, Flickr

A díszfüvek királynője. Legfőbb díszítőértékét nyár végén nyíló krémfehér vagy rózsaszín bugái szolgáltatják, amik akár 3 méter magasra is felnyúlnak. Olyan napos helyre ültesd, ahol van helye terebélyesedni. A jó vízáteresztő talaj létfontosságú számára, mert az őszi-téli pangó víz elpusztíthatja.

Deres csenkesz


Fotó: Jean Jones, Flickr

Örökzöld, kis méretű, szárazságtűrő díszfű. Vékony leveleivel félgömb formájú párnát alkot. Kék színe miatt nagyon jól mutat élénkzöld vagy bordó színű növények társaságában.

Vesszős köles


Fotó: Matt Lavin, Flickr

Mereven, felfelé törő szárai miatt nem foglal nagy helyet, ezért sövényként, privát kertrészek elhatárolására tökéletesen alkalmas. Nem tartozik az igényesebb fűfajták közé, száraz talajban és nedves helyen egyaránt jól érzi magát. A napot viszont kedveli.

Muhly fű


Fotó: Ken Kennedy, Flickr

Közel egy méter magasra növő díszfű. Különleges látványát egész ősszel élvezheted. Ekkor nyílnak ugyanis vattacukorra emlékeztető, rózsaszín virágai. A napos helyeket kedveli, a szárazságot viszonylag jól tűri.

Szerző: Molnár Klaudia – Út a Kerthez

Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top