Otthonok és Kertek

Kis lakás testre szabva

Egy vidéki, teljeskörű felújítást igénylő, közel 50 m2 lakás megtervezésére kaptam megbízást.

A kihasználatlan terasz és a ferde falak miatt mindenekelőtt az alaprajzot kellett átgondolni. A helyiségek funkcióján nem változtattam, viszont a mindennapi használatban kényelemesebbé tettem, a megrendelő igényeinek megfelelően alakítottam ki a végleges berendezési tervet. Nagy öröm volt a számomra, hogy annak ellenére, hogy a megbízóm férfi, egy színes, természetes alapanyagú szőnyeget választottunk a lakás központi elemeként. A lakásba lépve ennek a színei egyből magára vonják a tekintetet. Meghatározta a koncepciót, nemcsak a színei, de a formavilága is visszaköszön több helyiségben is.  

A maximális helykihasználást szem előtt tartva mindenhová egyedi bútorok kerültek. Így rejthettük el a kondenzációs kazánt az előszobában. A fürdőszobában a kádat zuhanyfülke váltotta fel, ennek köszönhetően több tárolóhelyet alakíthattunk ki itt is. A konyha elrendezése nem változott, viszont egy kisebb tároló elbontásával tágasabb lett.

A nagyobb változás a nappali- hálószoba kapcsolatát érintette.  A nappali beépített szekrényei nem csak a mindennapi használati tárgyakat, ruhákat rejtik el, de a nagyobb radiátort is. A teraszt beépítettük, így ott egy dolgozósarok kapott helyet, valamint a hálószoba bejárata is ide került át. Mivel ennek a helyiségnek nincs ablaka, ezért az egyedileg készített fa beltéri ajtó üvegbetétet kapott, valamint a korábbi bejáratot nem falaztuk be, hanem a helyére a nyílászárókkal azonos színű, mozgatható lamellák kerültek.

A gondosan megtervezett világítás, a nappali beépített szekrényének polcaiba mart hangulatvilágítás még otthonosabbá teszi a lakást, ahol a kis alapterület ellenére egy-egy fárasztó munkanap után tökéletesen ki lehet kapcsolódni.

Tervezés: Schäfer Anett
Tel: 06-20-511-4110, email: anett.schafer@gmail.com
www.schaferdesign.hu
https://www.facebook.com/schaferlakberendezes/
https://www.instagram.com/schafer_design/

Fotók: Eczeti György fotográfus
https://www.facebook.com/Eczeti-Gy%C3%B6rgy-fotogr%C3%A1fus-113671316661087/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top