Otthonok és Kertek

Kis lakás újratervezése

A Bartók Béla úton lévő kislakás tervezésekor az alaprajzi elrendezés és néhány meglévő bútor már adott volt, mikor bekapcsolódtam a tervezésbe.

A fehér alapszín mellett döntöttem, melyet szürke és lila kiegészítőkkel társítottam. A meleg tónusú, világos padlóburkolat ellensúlyozza a fehér falakat.

A kis alapterületű konyhában a magasfényű, mennyezetig futó szekrények elegendő tárolókapacitást nyújtanak. A lila árnyalataiban játszó mozaikcsempe üde és mozgalmas, megtöri a bútor fehérségét.

A fiatal hölgy tulajdonos egyedül él a lakásban, ezért az étkezőt két főre alakítottuk ki. A tágas teraszon lévő nagyobb asztalnál többen is össze tudnak gyűlni. Kiváló kilátás nyílik innen a Gellért-hegyre.

A nappali a lakás legfőbb élettere, ahol korábban egy nagyméretű, fehér kanapé volt. Amellett, hogy a fehér színű ülőbútor igen kényes, túl sok helyet foglalt el, emiatt egy kisebb és sokkal szebb vonalvezetésű, új kanapé került a helyére. A hagyományos dohányzóasztal megoldás helyett, lábtartó került a kanapé elé. Egy nagyobb méretű, élénkebb színű szőnyeg is a tervek között szerepelt, de végül a már meglévő szőnyeget megtartotta a lakás tulajdonosa.

A hálóban a fehér bútorokat nagyon szépen kiemeli, a melegszürke, íves mintázatú tapéta és a vele színben harmonizáló szőnyeg. Praktikusan a falra helyezhető kis tároló lett az éjjeliszekrény, s az olvasáshoz nélkülözhetetlen lámpák is ott kaptak helyet. A szobában található egész falas gardróbszekrény, plusz az ágy alatti fiókok elegendő tárolóhelyet biztosítanak.

A lakás összességében igen világos, a kis alapterület ellenére a tágasság érzetét megtartja. A lila, szürke kiegészítők igény esetén cserélhetők, ezáltal gyorsan és költséghatékonyan felfrissíthető a lakás, színvilága, hangulata.


Varsányi Brigitta
enteriőrtervezőOlinda Home

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top