Otthonok és Kertek

Nem szeretne ablakot cserélni?

Beázik, húz, eljárt felette az idő. De ki akar egy újabb beruházásba kezdeni és a vele járó átalakításba? Mielőtt az ablakcsere mellett döntene, nézesse meg szakemberrel, és kérje ingyenes árajánlatukat!

Akár homlokzati-, akár tetőablakról van szó, egy ablakcserénél azt hiszi az ember, hogy legalább húsz évig nem kell újra foglalkoznia a nyílászárójával. A szomorú hír, az, hogy kell. Az ablak is olyan, mint bármilyen része a háznak, évről-évre igényli a karbantartást, hiszen a fa elemek az idő múlásával mozognak, elvetemednek. Akad a kilincs, nehezen záródik az ablak. Egyértelmű jelek, még sem foglalkozunk vele. Pár év múlva hűvösebbek lesznek a szobák,esetleg beázik az ablak majd végül érezhető lesz a húzat. Kihez forduljunk ilyenkor. A legtöbben ezen a ponton kezdenek el új ablakot nézni, mert azt a téves következtetést vonják le, hogy a nyílászáró megérett a cserére.

De jó hírünk is van! A legtöbb háztartásban túlértékelik ezeket a hibákat, ám a jó szakember számára a nyílászárók nagy része javítható. Mielőtt pánikszerűen rohanunk rendelni a következő ablakot, hívjuk az Ablakmentőket! Amit mi már gondolatban más ablakra cseréltünk, lehet, hogy csak szigetelésre, vagy vasalatcserére szorul. Árban a töredékét jelenti az új ablaknak, és gyakorlatilag így megmentjük a teljesen jó ablakunkat, hiszen csak egy kis felújításra szorult.

A gondos ellenőrzés és karbantartás mellett az ablakok valóban hosszú életűek lesznek, de 2-3 évente szükség van az ellenőrzésre, beállításra. Hogy miért? A szerkezet az időjárás viszontagságai miatt amortizálódik. A tetőablakoknál a csavarok meglazulhatnak, a réseken máris beszivároghat a víz, korhad a fa, beázhat a fal. A legtöbb hiba szinte láthatatlan. Sokszor későn, már csak akkor jutunk el a szakemberhez, ha valóban probléma van, pedig egyszerűbb lenne a megelőzés!

www.tetoablakszerviz.hu
www.ablakmento.hu
Tel.:06/70-321-1874
Tel.:06/70-381-3576

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top