Otthonok és Kertek

Őszi hangulatú lakás a szomszédból

Bukarestben járunk, ahol ezt a modern lakást nem csak az ősz színei, hanem dekor világítása is hívogatóvá teszi.

A fényekkel mindent át lehet varázsolni, ráadásul az is kaphat aláfestést, ami amúgy unalmas vagy túl egyszerű lenne önmagában.


A lakás egyik hangulati eleme a színek összhangja, ami a fényekkel együtt kiválóan működik. A sötétkék, a fa, a szürke és a sárga barátságossá festi a fehér bútorokat és falakat is.


A nappali kanapé külön izgalmas, a formabontó alakzatok ággyá állíthatóak össze, de a lakás szinte minden részében van valami különlegesség, amit fel lehetne sorakoztatni.

Telitalálat az étkezőben lévő tapéta. A hosszúkás teret kiegyenlíti a sötét szín, és előtte az étkező értelmet nyer.
A mennyezetre burkolt fa különlegessége a térnek, nincs is szükség ezen túl semmi másra itt, csak egy szép, letisztult lámpára, amit meg is kapott a nappali.

A fehér tégla pont elég textúrát ad a kanapé mögötti falnak, nincs is igény ettől többre igazán.


A hálószoba otthonos, a poszter az ágy felett kifejezetten ötletes és látványos. A fotel pedig tökéletesen helyet ad olvasásra és pihenésre.


A gardrób kerek tükre szépen viszi tovább a lámpák, kisasztalok és az előtte lévő puff kerek formáját, minden más itt csak nyújtaná a teret, arra pedig már igazán nem volt szükség. A mellette lévő gardrób tolóajtaja pedig pont eléggé töri meg a teret, hogy ne nyúljon hosszanti irányba ettől jobban.


A folyosón ezt a mennyezeten futó kereszt fényekkel oldották meg, ami kifejezetten jó ötlet volt.
Ha mindez nem elég, az otthoni munka is helyet kapott. A dolgozószoba ugyan nem szól másról csak munkáról, azért itt is ötletes megoldásokat találunk. A lebegő asztalokban fiókok is elfértek és a hátsó része is alkalmas a tárolásra. Az itt lévő kanapé pedig olyan plusz, ami minden otthoni irodába jól jön.

A konyha igyekezett egyszerű lenni, a fa betétek azonban itt is adnak hozzá némi extrát. Mivel a tér nem túl nagy, így okosan kellett mindent megoldani. Szimpatikus, hogy egy polc fogad minket belépéskor és nem egy tömör szekrénynek érkezünk, a radiátor takarása és az ablakon lévő római roló pedig külön extra.


A fürdőszobát nem lehetett volna jobban kihasználni, és a stílusa igazán letisztult. A függesztékek izgalmas extrát jelentenek itt is.

Tervező: Miso Architects

Fotók: Alexandru Drago

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top