Otthonok és Kertek

Szép és könnyű tető palával

Az ország bármelyik szegletében járunk, ma is számtalan épületen találkozhatunk az elöregedett, rossz minőségű palafedéssel. Ha végre felújításra kerülhet a sor, a legegyszerűbb ezt azonos fedőanyagra, palára cserélni. A mai modern pala azonban régen nem a rossz hírű azbesztet is tartalmazó anyag, hanem modern, szálcement alapanyagú tetőfedő anyag, amely akár a homlokzat dísze is lehet.

Akár hagyományos akár modern családi házról van szó, a pala tetőfedő anyag széppé és egyben értékállóvá teszi az épületet, legyen szó akár alacsony energiaigényű épületekről, akár passzívházakról. Ezzel a modern és könnyű tetőfedő anyaggal az építészek szívesen terveznek és a tetőfedők is szívesen dolgoznak. Hogy miért? Ennek legalább 4 olyan oka van, amely a tetőfelújítók számára is előnyöket hordoz.

Mielőtt a palafedés akár anyagi előnyöket is kínáló tulajdonságait áttekintenénk, érdemes megjegyezni azt a tényt, amely egyre többek számára válik fontossá: a szálcement pala környezetbarát anyag, aminek ökológiai lábnyoma csekély, azaz egész élettartama alatt kis mértékben terheli a környezetet és újrahasznosítható.

Ez is értéket kínál, de a jövő számára. Most pedig nézzük, mit kínál a szálcement pala a most építésben, felújításban gondolkodóknak!

    

4 érv a síkpala tetőfedés mellett

  1. érv: A szivárvány bármely színében választhatjuk, de a többféle fedési móddal is különlegessé tehetjük a házat és akár a homlokzaton is megjelenhet.

Ha a síkpala tetőfedő anyagok közül akarunk választani akár 25 féle méret és 20 féle szín között kereshetjük meg az otthonunkhoz legjobban illőt. Az anyag sima és rusztikus felületével és az egyedi gyártású, akár a szivárvány minden színében rendelhető modelljeivel is tovább bővíti a változatosságot. A természetes anyagösszetételt figyelembe vevő színezési eljárás, és a finoman színezett strukturált felület különleges optikai mélységet és színtelítettséget kölcsönöz a tetőnek. A különböző fedési módokkal tovább fokozhatjuk a ház egyedi karakterét. Sőt! Ez a dizájnos anyag akár a homlokzaton is megjelenhet!

    

  1. érv: Kis súlya miatt gazdaságos lesz a kivitelezés.

A szálcement síkpala kis súlya nem csak a statika, hanem az alkalmazási lehetőségek szempontjából is fontos tényező lehet. Emiatt ugyanis a tetőre kevesebb anyag kerül, és a tetőszerkezetet is kisebb teherbírásra kell csak méretezni. A munka a tetőn haladhat gyorsabban, hatékonyabban, de az anyagköltségeken is lehet spórolni.

  1. érv: A palával biztonságos tető építhető, ami a szélsőséges időjárási viszonyokat is jól bírja.

Tekintettel az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárási viszonyaira egyre népszerűbbek a szél- és időjárásálló védettséget nyújtó építőanyagok. Jóllehet egyesek a könnyű fedőanyagok esetén ezt a véleményt nem osztják, a szálcement síkpala kialakítása és szakszerű beépítése egyértelműen és stabilan ellenállóvá, viharbiztossá teszi az így készült tetőt.

  1. érv: Palával olyan tartós tetőnk lesz, amit sokáig nem kell majd lecserélni. Csak ha meguntuk.

Ha nem is az örökkévalóságnak építünk, vagy újítunk fel, de nem túlzás azt elvárni, hogy az akár szép és műszakilag jó építőanyagok tartós megoldást is nyújtsanak hosszabb távon is. A szálcement pala egyértelműen ilyen anyag, ennek kulcsa alapanyagában és gyártási technológiájában keresendő.

Sőt vannak olyan gyártók, akik az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál és előírásoknál szigorúbb feltételrendszert állítanak fel a termékeikkel szemben, amit gyakran írásban is garantálnak. Érdemes ennek a döntés előtt utánanézni.

Az építkezők és a tetőfelújításban gondolkodók tájékoztatását szolgáló cikk létrejöttét a CRLT Solution, mint márkafüggetlen forgalmazó tette lehetővé. A cég minden anyag esetén teljes rendszert kínál, így van ez a szálcement síkpalák esetén is, amelyek közül a jól ismert Cedral (Eternit) és Cembrit márkák képviseletét látják el Magyarországon. A tetők elengedhetetlen eleme az ereszcsatorna, és a homlokzatburkolatok alszerkezetének kialakításához bevált rögzítések is a választék részét képezik. A már említett műszaki támogatáson túl logisztikai- és veszélyes hulladék elszállítással kiegészült folyamattal a forgalmazó teljes szolgáltatási palettát kínál.

www.crlt-solution.hu

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top