Otthonok és Kertek

Szerinted is ez a lakásfelújítás legizgalmasabb része?

Kétségkívül a lakásfelújítás legjobban várt pillanata a bútorok megtervezése és összehangolása az otthonunk stílusával. Mire érdemes figyelni ha a bútorokat tervezed? Minden bútornak meg kell felelni minimum két alapkövetelménynek. Ezek a célszerűség és a design.

A funkcionalitás mindenek felett!

A bútorokat funkciójuk alapján több csoportba is sorolhatjuk, mi most elsősorban az egyik legfontosabb területtel – a tárolással fogunk foglalkozni. Tároló bútorokat, szekrényeket szinte a lakás minden helyiségébe tehetünk, hiszen szükség van a különböző ruhák, használati tárgyak, otthoni gépek és kiegészítő eszközök megfelelő elhelyezésére. Ezek a szekrények vagy a falsíkok előtt, vagy a falmélyedésekben helyezkednek el. A Komandor egyedi méretre készített beépített szekrényei tökéletesen illeszkednek minden felülethez és szobához. Mivel a szekrényeket a Te ízlésednek megfelelő stílusban és az adott szoba méreteihez igazítjuk, így bútorainkat tervezheted az előszobán át a nappalibahálóbadolgozószobábagyerekszobábagardróbszobába és a konyhába is.

A gardróbszoba óriási tároló kapacitással  

Minden szoba lényeges a mindennapi használat során, mi azonban most csak a két legutóbbival foglalkozunk, hiszen talán ezek a legfontosabbak. A gardróbszobák – tekintve valóban rendkívüli hasznosságukat – egyre inkább teret hódítanak az otthonok megtervezésének kezdetén.

Szuper helytakarékos belső kialakításuknak köszönhetően nem csak a ruhákat, hanem minden olyan apró-cseprő, vagy éppenséggel terjedelmesebb tárgyat is elrejthetünk benne, amelyeket a lakásban máshol nem áll módunkban tárolni. A rengeteg cipő mellett itt békésen elfér egymás mellett a rejtett ékszeres fiók éppúgy, minta felső polcon egy-egy nagy méretű bőrönd, vagy a nyaraláskor használt búvárfelszerelés is. A gardróbszobákat általában a hálóból lehet megközelíteni egy-vagy több tolóajtón keresztül. Ezek a tolóajtók készülhetnek bútorlap, tükör, vagy akár valamilyen festett üveg kombinációjával is.

Modern konyhaszekrény rengeteg extrával

konyhában szintén készíthetünk olyan konyhaszekrényt, amelynek frontja tolóajtóval van fedve. Mire is jó ez a megoldás? A tolóajtók egységes felületet biztosítanak és használat során csendes, légies mozgással működnek. Nem kell törődni a nyílóajtókra jellemző kinyílással, hiszen ebben az esetben a konyhabútor elé gördülnek a tolóajtók. Egyetlen mozdulattal eléd tárul a teljes szekrényblokk, így könnyedén hozzáférsz minden edényhez, evőeszközhöz és háztartási géphez.

Ezt a szekrénytípust kamraszekrénynek is nevezhetjük, hiszen itt tárolhatod az alkoholos, vagy az ásványvizes palackokat, lisztet, cukrot és minden más ételízesítőt, ami a főzéshez-sütéshez elengedhetetlen. A tolóajtók mellett továbbra is népszerűek a nyílóajtós konyhaszekrények. A mai modern konyhákban már többféle verzióban nyílhatnak az ajtók, hiszen lehetnek felfelé nyílóak, lefelé nyílóak, érintésre-nyomásra működőek, készülhetnek bútorlapból, festett felületű lapokból, üvegekből, lehetnek fémkeretes szerkezetűek, fényes-vagy matt felületűek.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ImhEGU1hv6g width:650 align:center autoplay:1]

A frontokhoz bátran választhatsz egy menő világítást, vagy olyan kiegészítőt ami visszatükrözi az ízlésed. Ilyen lehet például az ajtók-fiókok fogantyúja, a szekrény lábai, vagy az alsó-és felső szekrény között a hátsó falra szerelt lap. Ez utóbbi is lehet a gyakran használt csempe, vagy akár egy festett üveg, fémlemez, vagy más dekoranyag. Lényeges, hogy könnyen tisztítható, és minőségi anyagokból tervezd meg álmaid konyháját. Fontos, hogy egy modern konyhánál a kevesebb néha több! Elhagyhatod a fogantyúkat, a díszítő marásokat és inkább egységes felületben gondolkozz, minden sallang nélkül. Tervezz nagyban és ne csak a konyhaszekrényre koncentrálj.

Vedd számításba a konyhában található többi bútort is, az asztal, székek, konyhasziget, függönyök, lámpatestek, falak és a padló színe-és textúrája szintén egységes képet alkosson. Bárhogy is választasz, érdemes már a tervezés fázisában szakemberhez fordulnod, hogy közösen beszéljétek át a lehetőségeket.

2021 a Családok éve a Komandornál! – Vedd igénybe nálunk az otthonfelújítási támogatást

A lakás bármely pontjára el tudjuk készíteni az egyedi beépített bútorodat. Ingyenes látványtervezés mellett a beépítésre időgaranciát vállalunk. Gyere el hozzánk valamelyik mintatermünkbe és kollégánkkal tervezzétek meg együtt az álmaid bútorát az otthonteremtési támogatás keretein belül.

Ha érdekelnek az ezekhez hasonló különleges és személyre szabott megoldások, akkor válaszd Te is a Komandort.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top