Otthonok és Kertek

Táblás kerítések intézményekhez

Korábban, a nyomtatott magazinban megjelent cikkünkben talán olvastak arról az 5 okról, hogy miért jobb DIRICKX táblás kerítést telepíteni a játszóretekhez, óvodákhoz, iskolákhoz. De hogy ne csupán felsorolásokat kapjanak, most tovább boncolgatjuk ezeket a pontokat:

Mitől lesz biztonságos egy kerítés? Nos, többek között, ha nem lehet rá felmászni, tehát ha a kialakításának köszönhetően a felmászás egyáltalán nem lehetséges vagy nagy mértékben akadályozott. Nézzük először a szemméretet, az 50 x 100 mm vagy 50 x 200 mm-es kis lyukakba nem fér bele a gyermekek cipője, ám ezek a méretek nem is annyira kicsik, hogy ebbe bárkinek az ujja beleszoruljon. Nem elhanyagolható a kerítéstáblát alkotó vízszintes és függőleges huzalok vastagsága sem. Minél vastagabb egy huzal, annál erősebb a tábla. A nálunk vásárolható AXIS® és AXOR® táblák huzalvastagsága 4 mm-től 8 mm-ig terjed, mely típusonként más és más. Az óvodákhoz, iskolákhoz elegendő a 4-5 mm-es huzalvastagság. Játszóterekhez attól függően, hogy milyen funkciókat tölt be (van, ahol futballpálya is van), szükség lehet erősebb huzallal rendelkező kerítésekre is és ugyanez vonatkozik a futballpályával, salakpályával vonatkozó iskolákra is.

AXIS® S tábla AXOR® oszloppal RAL6005 zöld színben

Könnyen telepíthető egy kerítésrendszer akkor, ha viszonylag rövid idő alatt, kevesebb energiabefektetéssel nagy mennyiségű kerítést tudunk letelepíteni lehetőleg minimális alkatrész felhasználásával. Minél több alkatrész kerül egy rendszerbe, annál bonyolultabb megépíteni és annál több időt vesz igénybe. A DIRICKX kerítésrendszerek nem igényelnek rögzítőket. A különleges tábla és oszlop kapcsolódás elsőként a DIRICKX által jelent meg a piacon és ez a módszer teszi lehetővé, hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a kerítés megépítése, csupán a beton megkötéséig kell egy apró rögzítőt behelyezni a kerítés tábla és oszlop közé, melyet a beton megkötése után el kell távolítani.

                                       

Könnyen telepíthető

A rögzítők nélküli oszlop és tábla kapcsolódásnak köszönhetően a kerítésrendszer esztétikus és letisztult, lábazati elemmel kiegészítve modern képet alkot. Többféle sík (2D) és hullámos (3D) kialakítású termék található meg termékpalettánkon, de az óvodák, iskolák és játszóterek elkerítésére leggyakrabban használt és általunk kínált típus az AXIS® S tábla AXOR® oszloppal.

AXIS® C tábla AXIS® oszloppal, betonlábazattal

Nem elhanyagolható kérdés egy óvoda vagy iskola szempontjából a kerítés színe! Könnyítsük meg a gyermekek napjait azzal, hogy már az utcán egy vidám, barátságos színekkel rendelkező kerítés fogadja őket, hiszen az intézményben kell tölteniük idejük nagy részét. A RAL skála 200 színéből lehet választani, lehetőséget nyújtva egy, a szivárvány színeiben pompázó kerítés összeállítására is. Már a standard (felár nélküli) színeink változatos színeket tartalmaznak (zöld, fehér, vörös, kék stb).

AXIS® C tábla AXOR® oszloppal, többféle tábla színnel

Mivel az intézményeknek célja egy ilyen beruházás során az is, hogy a gyermekek védelmét szolgáló kerítések, kapuk minél tovább ellássák védelmi funkcióikat, fontos, hogy minőségi terméket válasszunk. A DIRICKX kerítésekre 10 év felületvédelmi garanciát biztosítunk. A felületkezelés során olyan technolóigát használunk, melynek köszönhetően hosszú ideig nem kell a kerítést ápolni, festeni, ezáltal időt, pénzt és energiát spórolunk meg!

Bővebb információk a cikkben említett AXIS S kerítéstábláról az alábbi linken érhető el: https://keritesvilag.hu/hu/termekek/19-axis-s-tabla.html

Ha felkeltettük érdeklődését a dirickx@dirickx.hu e-mail címen vagy a +36 70 775 0940 telefonszámon várjuk érdeklődését!

A DIRICKX Kerítés Kft. csapata

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top