Otthonok és Kertek

Rigips Blue Acoustic- A csend építőlemeze

Unja már, hogy nem tud tévézni, ha a szomszéd porszívózik, esetleg nem tud otthonról dolgozni gyerekzsivajban?

A társasházakban élők életében gyakran előfordul, hogy zavarják a szomszédos lakásokból hallatszó hangok, de az is megtörténhet, hogy az egy háztartáson belül élők eltérő életritmusa okoz bosszúságot. Egyszerű a megoldás, hangszigeteljen gipszkarton felhasználásával készült szerelt szerkezetekkel.

A legújabb kutatásokból is kiderül, hogy a zaj-szennyezés az egyik legjelentősebb környezeti probléma, ami sajnos, hatással van az egészségünkre. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség közzétette felmérését, amiből kiderül, hogy a környezeti zaj, de legfőképpen a közúti közlekedés zaja emberek millióinak egészségét és jólétét érinti.  Nem csak egyszeri magas szintű behatás okozhat károkat, hanem a zajszennyezett környezetben hossztávú tartózkodás. De igazából mit is nevezünk zajnak? A zaj, olyan akusztikus hang, ami szélsőséges esetben halláskárosodást okozhat (140 decibel fölötti érték esetén), illetve emberi környezetben jelenlevő, nem kívánatos hanghatásokat értünk alatta. Természetesen a halláskárosodás a legrosszabb, ami történhet, de okozhat alvászavart, hatással lehet a szív- és érrendszerre, anyagcsere-rendszerre és kognitív károsodást okozhat a gyerekeknél.

https://www.eea.europa.eu/hu/articles/a-zajszennyezes-jelentos-problema-mind

Az emberek többsége még mindig nem érti, ez milyen nagy probléma.

Éppen a környezeti hatások és az egészségkárosító tényezők miatt az építőiparnak is fejlődnie kell, hogy maximálisan kielégíthesse a vásárlói igényeket. A Rigips Blue Acoustic gipszkarton az egyik legtökéletesebb választás, hogy elkerüljük a nem kívánatos hanghatásokat.

A kartonok kis lemezvastagsággal rendelkeznek, tűzállóak, és emellett kiemelkedően magas a hanggátlásuk. Ideális szállodákba, kulturális intézményekbe, egészségügyi intézményekbe, új és felújítandó lakásokba, társasházakba. A gipszkarton használható válaszfalként, vagy álmennyezetként, mely hangszigetelő rendszerekkel biztosítható a megfelelő akusztikai kényelem  bárki otthonában. Védekezzen ön is a káros zajok ellen, a nyugalom mindenkinek jár!

A termékkel kapcsolatos bővebb információért kattintson a linkre: https://www.rigips.hu/hu/kapcsolat

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top