Otthonok és Kertek

Tavaszi zöldségeskert a Pálmaház Kertészettől

Mindenki szereti a piacon vagy hipermarketben vásárolt zöldségeket. De aki kertes házban lakik az saját maga is megtermelheti ezeket a zsenge, gazdag vitaminforrásokat!

A gödöllői Pálmaház Kertészetben széles választékban kaphatók a különböző vetőmagok. Csak egy kis részt kell leválasztani kertünkben, és lehet tavasztól ültetni a zöldségeket. Erre két mód van, vagy szabadföldbe vetjük a magot, vagy palántázunk. A zöldségek szabadföldi magvetésének időpontját a talajszerkezet és az időjárási körülmények határozzák meg. A gyorsan felmelegedő homoktalajoknál korábban és kicsit mélyebbre vetünk.

Március elején vetjük (ha már a talaj hőmérséklete és nedvességtartalma lehetővé teszi) a sárgarépát, petrezselymet és zöldborsót. Március közepén, amikor a talaj már 5-8 Celsiusra melegedett lehet vetni a káposztaféléket, hagymákat, céklát. A vetés mélységét meghatározza a vetőmag mérete, a csírázás időtartama, és a talaj szerkezete valamint nedvességtartalma. Palántázásról akkor beszélünk, ha a növényünk magját nem a végleges helyére, hanem egy számára védettebb helyre vetjük. Az így kikelt növényt világos és meleg helyen tartsuk. Palántázással a tenyészidőt rövidítjük le, előrébb hozva a szedési időpontot.

A megerősödött palántáinkat a fagyok elmúltával ültethetjük ki a szabadföldbe. Pálmaház Kertészet cím: 2100 Gödöllő, Martinovics Ignác u. 2/a. Telefon: 06 20 415 00 63 Nyitva tartás: H-SZ: 8-18, V: 9-16 web: www.palmahazkerteszet.hu Social: www.facebook.com/palmahazkerteszet

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top