Otthonok és Kertek

Tetováld, fröcsköld, márványozd, rajzold tele!

A hagyományos, népművészeti értékkel bíró tojásdíszítési technikák szerencsére a 21. században sem merültek feledésbe, több magyar hímestojásfestő népi iparművészt bemutattunk már a magazinon, emellett számos alternatív tojásfestési módot is. Ezúttal kifejezetten modern, kreatív – köztük egy-egy meghökkentő – tojásdíszítési megoldásokat gyűjtöttünk össze, a téma szerencsére kimeríthetetlen…

Fehér héjú tojást húsvét közeledtével sem nagyon lehet beszerezni, de fehér spray-vel egyszerűen készíthetsz fehér tojásokat. Ha megszáradt a festék, rajzolhatsz rá geometrikus mintákat, vagy doodle stílusú motívumokat alkoholos fekete filccel.

Nyuszitojásokat v. tojásnyuszikat is készíthetsz: a tojás szélesebbik felét mártsd festőlébe. Hagyd megszáradni, majd rajzold meg a részleteket.


Színes akril vagy sűrűbb dekorfestéket fröcsköléses technikával is felvihetsz a tojásra. Érdemes újságpapírt szétteríteni, mert nemcsak a tojás lesz festékes, hanem a környezete is. Egy ecsetet márts a festékbe, majd 10-20 centiről egy erőteljesebb mozdulattal célozd meg a tojást. Magyarul: fröcsköld rá a festéket. Avantgarde mintát képez a felületen. Használhatsz egyféle festéket, de variálhatod is a színeket. Ha igazán különlegeset szeretnél, az arany színt ne hagyd ki!


Alkoholos filccel lazán rajzolj mintákat a fehér tojásokra.

Facebook-függő locsolóknak? A humor és a kreativitás találkozása.


Arany tetoválás matricával dekorált színes tojások.

Tegyél pár befőttes gumit a tojásokra, jó szorosan, majd fesd meg őket. A gumi rajzolata adja a mintát.

Ez is az ún. fröcsköléses technikával készült. A színes tojásokra arany színű festéket fröcsköltek.

Egy kis tálba önts vizet, majd csepegtess bele színes körömlakkot. Keverd össze, majd mártogasd bele a tojásokat. A tojás márványmintás lesz.

Glitterporral is díszíthetők a tojások. A festett, száraz tojás keskeny oldalát kend át folyékony ragasztóval és forgasd meg a glitterben.

Forrás: Életszépítők                                               

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top