Otthonok és Kertek

Töltse autóját otthon költséghatékonyan!

A környezettudatosság és a magas benzinárak egyre több vásárlót ösztönöznek arra, hogy meglévő autójukat elektromos járműre cseréljék. Ilyenkor merül fel a kérdés-, de akkor hol és hogyan fogom tölteni?

Egyre több háztartásban gondolják úgy, hogy ha már választani lehet az elektromos és benzines autók között, akkor mindképpen jobban járnak az elektromos autóval. Szerencsére sokan próbálják védeni a környezetüket, és olyan megoldást keresnek, ami kevésbé szennyező. Ennek ellenére sok szempontból még mindig újnak számít az elektromos jármű, és használata, előnyei rengeteg kérdést vetnek fel, leginkább a tankolást illetően. 

                     

Természetesen új autó vásárláskor mindenki kap az autóhoz utcai töltőkábelt és egy vésztöltőt (így nevezik az otthoni 220-as konnektorral használható töltőt), – használt elektromos autó vásárlásakor, azt sem… ami nem feltétlenül felel meg a töltéssel kapcsolatos elképzeléseknek. Általában a kapott töltőkábel lassan tölt, egy nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkező autó esetén, akár 30-40 óra is lehet egy töltés a gyári 220-as töltőjével. Egyáltalán hova dughatom be? Mire kössem rá? Át kell vezetékelnem a házat? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel először, amire a GREENX.HU csapata nemcsak szívesen válaszol, de egyéni igényre, illetve autóra szabva megoldást is kínál. A lehető legjobb és legbiztonságosabb választásnak a fali töltők bizonyulnak, amik rendkívül gyorsan, és hatékonyan képesek tölteni: akár 4-6 óra alatt kész is van a feltöltés. A fali töltő az otthoni elektromos hálózatra direktben van bekötve, ezzel elkerülve a konnektorok és vezetékek melegedését.

Telepítése egy szakképzett villanyszerelőnek egyszerű. Ha csak simán az otthoni ki tudja mikor és milyen minőségben kivitelezett konnektorba rakjuk a töltőt, a konnektor gyorsan felmelegedhet, és annyira leterheli a csatlakozót és vezetéket,  mintha egy konnektorban 2-3 klíma lenne egyszerre becsatlakoztatva. A fali töltő dizájnos, és jó pár okos funkcióval rendelkezik. Applikáción keresztül elindítható-befejezhető a töltés, menetközben megállítható-, vagyis végig figyeli a töltöttséget. Létezik hálózatfigyelővel felszerelt elektromos autó fali töltő is, ami felügyeli a hálózatot, hogy nehogy túl legyen terhelve. (Ha például a házban egyszerre megy a mosógép, mikro, tűzhely, visszaveszi az autó töltési teljesítményét, hogy maradjon a háztartásnak elég áram, és ne csapja le a kismegszakítót.) Társasházak esetén is ideális, ugyanis felhasználó kezelő és hozzáférés menedzsment rendszerének köszönhetően más nem tud vele tankolni, csak azok, akiknek erre engedélyük van. 

A GREENX.HU a hazai piacon kimagasló választékkal várja leendő ügyfeleit. A fali töltők mellett a másik legnépszerűbb termékük a gyors mobiltöltő, ami igazából biztosíték a tulajdonos számára, hogy bárhová is megy- baráti összejövetel, munkahely-, addig is nyugodtan tölthesse autóját, megfelelő hálózat esetén.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top