Otthonok és Kertek

Zero-szobás lakás

Budapesten, Magyarországon található ez az apró ipari lakás, melyet 2019-ben a MÁS Építészeti Iroda tervezett.

Egy igazán apró lakás létrehozása mindig kihívást jelent. A folyamatosan növekvő ingatlanárak ellenőrzése azonban valóban nagy szükség van a négyzetméterek legnagyobb kihasználására, és a legkisebb helyeken is nagy életkörülményeket teremteni.

A nulla szobás lakás fő koncepciója az volt, hogy teljesen átgondolja a korábbi, 35 m2-es hagyományos lakását. A nagyobb terek létrehozásához minden belső falat lebontottak. A zárt, kiegészítő funkciók – mint például a fürdőszoba, a WC a bejárat mentén találhatók, míg minden más a tágas fő szobában található – mint a konyha, étkező, nappali és hálószoba.Mivel a „rendetlenséget” és a különböző funkciók interferenciáját el kellett kerülni, egy mobil, változó berendezést hoztak létre, ahol a legtöbb elem elrejthető. A fő cél egy teljesen működőképes lakás létrehozása volt, amely egyes ajtók bezárásával könnyen rendezett műalkotássá alakítható.

A konyha vagy szekrény mindennapos rendetlenségének elrejtése érdekében a bútorokon speciális nyitó-tolóajtókat használtak. Ily módon a lakás fő funkciói elválaszthatók (a konyhaajtók bezárása / az ágy elrejtése), és élvezheti a tágas nappali / étkező / étkező előnyeit.A nulla szobás apartman az első kísérlet arra, hogy megoldást nyújtson egy nagyszerű és kényelmes „szobamentes életre”.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top