Otthonok és Kertek

Perfekcionizmus 86 nm-en – Könnyed színek fiataloknak

Unod a szürkét? Akkor ez a lakás jó inspiráció lesz a füstös zöld hálójával és az olíva csempés fürdőjével. Gyere, és  kukkants be a színes eleganciába!

Amikor a szürke mellé bejönnek a színek

Az elmúlt években gyakran találkozhattál szinte teljesen homogén színvilágú enteriőrökkel. Ezzel nincs is baj, a mai napig nagyon elegánsak ezek a lakások. Viszont a hétköznapi használat során ritkán maradnak meg ezek a homogén színek, és a szürke-bézs mellé bekerül egy kis vidám színkavalkád. Innentől kezdve pedig elvész az eredeti látvány. 

Ebben a lakásban eleve használtak színeket a halványszürke árnyalatok mellé. Nézd meg, hogy milyen üdítően hatnak a roszdabarna párna, a meggybordó váza vagy a teal színű fal. 

színek fiataloknak

Füstüveg gardrób

Elsőre talán érdekes, hogy látod a ruhákat a gardróbban. Minek is ide üvegfal? – gondolhatnád. De a dizájn miatt ennek nagyon is nagy jelentősége van. Azon kívül meg persze a ruhákat is vádede, hogy nem csak egy sima nyitott szekrényben lógnak. 

Érdemes megfigyelned, hogy a gondos előre tervezéssel nem a gipszkarton mennyezethez igazították a gardróbot, hanem eleve kihagyták a kartonozásból a gardrób helyét. Ennek a dizájnon kívül technikai oka is van: gyönyőrűen el van rejtve a sín, amin az üvegajtók tolódnak.  Zseniális, ugye? 

Szigorúan dolgozószoba

Ha valaki otthonról dolgozik, nem biztos, hogy a legjobb megoldás egy leválasztott sarok a nappaliban. Bárki, bármikor otthon marad, rögtön borul a menetrend és nem lehet rendesen kihasználni a munkaidőt.

A home office sok esetben nem egy félmegoldás, hanem komoly csendet és koncentrációt igénylő időszak, amihez a családnak is alkalmazkodni kell. Sok konfliktus elkerülhető egy külön dolgozószobával. Egy ilyen funkcionálisan csak erre a célra kialakított helyiségben sokkal koncentráltabban lehet haladni, mint a nappaliban. 

Nálunk nem jellemzőek az ilyen alacsony parapetes ablakok, de célszerű ezt minden tervezésnél figyelembe venni az asztal elhelyezésénél. 

Az asztal magassága 75-77 cm között van. Ha állítható a szék, akkor könnyebb belőni a hosszútávú munkára alkalmas magasságot. 

Jöhet a meleg barna konyha

A korábbi évek dizájna szerint a felhasznált fa általában szürkés-barna árnyalat volt, sokszor egy sötétebb, füstösebb kivitelben. Aztán volt a világos skandináv árnyalat vele párhuzamosan azoknál az otthonoknál, ahol kimondotan ezt a világos, napos hangulatot akarták megvalósítani. 

De most itt van ez a meleg tónus, ami a leginkább a 90-es évek cseresznye-korszakát idézi fel bennünk, elhagyva annak bordóba hajló árnyalatát. Sőt azt is mondhatnám, hogy ez már inkább a 80-as éveket idéző színvilág a maga narancsos felhangjával. Mindenesetre attól sokkal letisztultabb és elegánsabb. 

A rozsdaszín párna pedig kimondottan üde színfolt a szürke kanapén, ami abszolút megteremteni a hidat a konyhabútor frontja és a padló színe között. 

Frontazonos falburkolat

Üresnek tartasz egy nagy falfelületet, de nem akarsz simán egy képet felakaasztani? Akkor próbáld ki te is ezt a dizájn-trükköt: a konyhabútor frontját tedd a falra. Mehet közé ledszalag is. 

Egyszerű fürdő színesben

Az olivazöld téglalap csempék szigorú rendet teremtenek a fürdőszobában. Semmi bohóság, mint halszálka vagy kötésben rakott minta. Az egyszerűség eleganciája és az előrelátó tervezés ékes példáját láthatod itt: van hely a tusfürdőknek, a bidézuhanyra is gondoltak és a cicaalom is elfért. Kell ennél több? 

A rejtett wc tartály fölé beépített szekrényben pedig minden pipere holminak akad hely. 

Tervező: Sofia Smyk

Ha szeretnél még kis lakásokról olvasni:

Olvasni jó

Scroll to Top