Otthonok és Kertek

A zöld gyep titkai

Sokan vágynak szép zöld gyepre, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá. Egyszer egy „szaki” azt mondta nekem, hogy a szép fű a fűmagnál kezdődik, és csak ez utána következik a talaj és a gondoskodás. Mindezt úgy szemléltette, hogy egy lebetonozott placcon, homok rétegben egy csodás pázsitot mutatott.

Az ICL (korábban Everris vagy Scotts márkanév) kínálatában kizárólag prémium kategóriás fűmagkeverékeket találunk. Ez többet között azt jelenti, hogy nemesebb magkeveréket használnak, mely az Európai szabványoknál magasabb elvárású amerikai szabványt követ, a gyommentesség, a csírázóképesség, tisztaság tekintetében, tehát a pénzünkért sokkal magasabb arányú életképes magokat kapunk. Mondhatjuk azt is hogy ugyanakkora 10 kg-os zsákban sokkal több tényleg csírázó fűmagot kapunk, mint más fűmagkeverék esetében.

De melyiket válasszuk?

A legismertebb a Performance, ami megfelel a „sport” fűmagnak. Minden olyan napos kertbe javasoljuk, ahol nagy igénybevételnek van kitéve a gyepfelület. Kifejezetten taposástűrésre kifejlesztett keverék.

Ha sok árnyékkal kell szembenéznünk, akkor a Sun&Shade a legjobb választás. Mind napos, mind árnyékos helyen jól működik, és homogén gyepfelületet ad.

A legújabb trendnek a Toscana felel meg, mely egy mediterrán keverék, a fűmagok erényei közül mindennel rendelkezik, taposás tűrő, szárazság tűrő, betegségnek jól ellenáll. A legmélyebbre gyökerező keverék. Az egyetlen hátránya a keverékben lévő nádképű csenkesznek tudható, melyet ha elfelejtjük rendszeresen nyírni, levelei megszélesednek.

A termékválaszték ennél sokkal bővebb, melyet az oldalunkon tud megtekinteni. Itt miden igényt kielégítő választékot találunk.

Amiről említést kell tennünk, az a tápanyag utánpótlás. Sajnos enélkül nem tudjuk megvalósítani az álom gyepünket. Sokféle megoldás létezik erre a feladatra, mely közül a legegyszerűbb a műtrágyázás. Sokan ellenzik ennek használatát, mert nem természetes, és szennyezi a talajt. Az ICL termékcsalád azzal emelkedik ki a konkurensek közül, hogy burkolt műtrágyákat gyárt, melyek csak az átlag talajhőmérséklet szabályoz, ezáltal nagyon egyenletesen adagolja a tápanyagot, ezzel elkerülve az azonnali talajba mosódást, és az esetleges perzselést. Így a növénynek folyamatosan rendelkezésre állnak a tápanyagok. Sajnos a szerves tápanyagutánpótlásnak egyre több „mellékhatásával” kell számolnunk, mert erősen vonzza azon kártevőket, melyek elpusztítják a füvet. Így a legpraktikusabb a szabályozott hatóanyag leadású burkolt ICL műtrágya.

A skála teljes, egész évre, időszaknak megfelelő műtrágyákat kínálunk. Tavasszal érdemes egy magas nitrogén tartalmú műtrágyával indítani az évet, ilyen lehet a Spring&Summer, vagy a Maintenance. Ha valaki kétszikű gyomokkal küzd, akkor létezik a kínálatban szelektív gyomírtóval kombinált műtrágya is, Weed Control néven. A nyári meleg beköszöntével, hogy segíteni tudjunk a fűnek ezt a stresszhelyzetet túlélni, használjuk a Stressz Controlt. Majd az ősz beálltával egy magas káliumos keverékkel segíthetünk átvészelni a telet. Itt két termék használható, az Autunum&Winter, vagy a Pre Winter.

Természetesen a választék lényegesen gazdagabb, minden feladatra találunk megfelelő terméket a gyár kínálatában. Legyen szó golfpályáról, focipályáról, játszótérről vagy akár az otthoni kertünkről.

Löbest Kft.

2013 Pomáz Toldi Miklós u. 28.

26/262-336

www.everris-shop.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top