Otthonok és Kertek

Íróasztal választás könnyedén

Amikor megfogalmazódik bennünk az igény egy új íróasztal megvásárlására, bizony egy sor alaposan átgondolt döntést kell meghoznunk annak érdekében, hogy jól válasszunk, mind ízlésünknek, mind pedig elvárásainknak megfelelően.

Már csak azért is érdemes jól megfontolni a döntést, mert egy íróasztal hosszú éveken át a helyiség központi elemévé válik, és azt se feledjük, hogy ez a bútordarab egyben leendő munkafelületünk is lesz. Ennek tulajdonítható az az egyedi igény, amely alapján fel tudjuk mérni, hogy milyen nagyságú, felszereltségű, kivitelű bútordarab az, ami megfelelő lehet számunkra. Nem gondolom, hogy bármelyik szempont prioritást élvezne a másik előtt, hiszen éppúgy fontos egy íróasztal színe, mint a stílusa, minősége és kivitele is. Összességében kell tehát mindent összevetnünk ahhoz, hogy a megfelelő döntést hozzuk meg.

Fontos szempont, hogy mekkora terület áll rendelkezésre az új íróasztalunk számára. Nem jelent azonban problémát még egy nagyon szűk helyre sem íróasztalt választani, hiszen bőséges kínálat létezik a legkeskenyebb, akár 70 cm szélességű íróasztalokból is. Természetesen azokra is gondoltak, akik egy nagyobb íróasztalnál tudnak igazán kényelmesen dolgozni, mert általában a 120 cm szélestől a 200 cm széles íróasztalig lehet válogatni. Ennek függvényében akár sarok íróasztal mellett is dönthetünk, amely meglehetősen több helyet biztosít az iratkupacoknak és természetesen a monitoroknak, laptopnak is. / Teirodád.hu /

Ha sok irodai holmit szeretnénk kezünk ügyében tudni munka közben, választhatunk fiókokkal ellátott, illetve ajtós kivitelű polcos íróasztalokat, amelyek nagy tárolóhelyet kínálnak a mappáknak, iratoknak és irodaszereknek is. Ezek másik nagy előnye, hogy a fiókokban, polcokon rendezetten, átláthatóan tárolhatjuk a munkához elengedhetetlen dolgainkat, amik ráadásul mindig csupán egy karnyújtásnyira lesznek tőlünk.

Természetesen nagyon fontos kérdés az is, hogy milyen stílusú helyiségbe választunk íróasztalt, mert ebből adódik majd annak anyaga is. A fémből és üvegből, a krómozott vagy festett acélvázzal rendelkező, illetve a számos színben kapható laminált faforgácslapból készült íróasztalok a modern stílust képviselik, a fiatalos, lendületes, könnyed megjelenés a korszerűen berendezett, akár fémmel, üveggel kombinált helyiségekbe passzol.

Vannak, akik a klasszikus stílust részesítik előnyben. Ők sincsenek hátrányban, hiszen megannyi klasszikus stílusban készült íróasztal közül választhatják ki azt, amelyik igényüknek megfelelő. Ezek az íróasztalok tömörfából, illetve manapság egyre gyakrabban laminált faforgácslapból készülnek. Számos színben és mintázattal kaphatók. Az íróasztal polcos szekrényeinek, illetve fiókjainak nyitásához különböző patinás, rézből készült fogantyúkat helyeznek el, ezzel is elegánsabbá, tekintélyt sugárzóbbá téve ezt a bútordarabot.

Végül ne feledjük: döntő szempont a falak színével, kiegészítőkkel való harmónia, illetve a már meglévő bútorok stílusához, színéhez is passzolnia kell új szerzeményüknek. Legyen tehát leendő íróasztalunk fémből, üvegből vagy fából, a juharfa színűtől a legsötétebb wenge színig, fiókkal, polcokkal vagy anélkül, lekerekített vagy épp szögletes formákkal, a kisebb íróasztaloktól az egészen nagy, sarok íróasztalokig, biztosan találkozhatunk velük a bútorboltok kínálatában. A kérdés most már csupán annyi, Ön milyen stílust kedvel?

Forrás: Teirodád.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top