Otthonok és Kertek

Kültéri házak a rendezettebb kertért

A kertben mindig akadnak teendők, amihez felszerelés és eszközök szükségesek. A használaton kívüli szerszámokat tárolni is kell valahol, ezzel köztudottan meghosszabbíthatod az élettartamukat. Ám nem csak erre használod a kertet, igaz? Egy rendezett környezettel a helyszín is biztosítva lesz, legyen szó akár pihenésről vagy szórakozásról.

Egyszerűen a rendezettségért

Az eszközeid hatékony tárolására használd ki minél jobban a a kültéri tárolók adta lehetőségeket. Rendezd be praktikusan, így nem kell mindig keresgélni: Polcok, fali rendezők, szekrények és akasztók segíthetnek ezt megvalósítani. 

Anyaguk és gondozásuk

A kerti házak többféle anyagból készülnek. Azt, hogy számodra melyik anyag a megfelelő, az egyéni igények alapján dől el. Alábbi néhány szempont segíthet a döntésben!

A fából készült tároló házak esztétikusak, természetesek. Évente igénylik a karbantartást a hosszú élettartam érdekében. 

A fém tárolók tartósak, de ajánlott körültekintően kiválasztani a megfelelő típust, mivel a vékonyabb lemezből készült ház fala könnyen behorpadhat. A csapadék miatt idővel megjelenhet a korrózió, ami igényel némi karbantartást.

A műanyag házak előnye, hogy nem korhad, nem rozsdásodik. Elegendő, ha időnként letisztítod mosószeres vízzel. Gyorsan összeszerelhetők, különleges szerszám és szaktudás nélkül. 

Bármelyik anyagra is esik a választás, a megfelelő alap elengedhetetlen. Oldalanként legalább 10-10 cm-el nagyobb alap javasolt a ház alapterületéhez képest. Viszont, a kibővítésével extra helyet nyerhetsz szereléshez, vagy akár a grillezés előkészületeihez. Ajánlott a helyi önkormányzattal egyeztetni az alap elkészítése előtt, hiszen ez már beleszámít a telek beépíthetőségébe is.

Vásárlás előtt ügyelj az egyéb hasznos kiegészítőkre

Szellőzők biztosítják a megfelelő légáramlást, amely megakadályozza a penészedést. 

Az elsődleges védelmet a tető nyújtja, ezért annak teherbírása fontos szempont. Azonban a vízelvezetésre is ügyelj: Féltetőset akkor válassz, ha a másik építmény mellé vagy a telekhatárra szeretnéd elhelyezni. Utóbbi esetben nem fog a szomszéd kertjébe zúdulni a víztömeg, amivel egyébként könnyen kihúzhatnád a gyufát nála… ???? A fából készült változatoknál javasoljuk az eresz használatát, amely hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

A zárható ajtó nem csak a lopás megelőzése szempontjából fontos! Ugye Te sem szeretnéd, ha a gyerekek vagy a háziállatok éles/nehéz szerszámok közelébe kerülnének?
Vajon szimpla vagy dupla szárnyú ajtósat válassz? Kisebb tárgyak tárolásához elég a szimpla, de nagyobb kerti gépek esetén praktikusabb a duplaszárnyas.

 

 

Felhasználhatóság, praktikum

Egyedi ízléshez és a kert változó stílusához igazíthatók a festhető felületű tárolók. 

Használd az eszköztároláson túl hobbi szobának, szórakoztató szobának, műhelynek vagy irodának. Extra tipp: A megfelelő fényviszonyok biztosítására válassz ablakos verziót, ha nem csak tárolásra, de szabadidős tevékenységekre is használnád a kerti házat! 

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top