Otthonok és Kertek

Mire jó egy kerti faház? Manapság miért ilyen kedveltek a kerti házak?

Napjainkban egyre kevesebb hely adódik a családi házakban, garázsokban a kerti szerszámok, bútorok és a régi kincseink tárolására. Erre jó megoldást jelentenek a kerti tárolók, ezek közül is kiemelkednek a fából készült változatok. A kerti faház nagyrészt megújuló, természetes anyagokból készül, ezért környezettudatos választás is egyben. Amellett, hogy a szerszámtároló megóvja értékeinket, elrejti a kacatokat, esztétikus díszévé is válhat kertünknek.

Mi alapján választanak vagy választhatnak az emberek kerti házat?

Több cég is foglalkozik eladó kerti faházakkal. Minden esetben érdemes személyesen is megtekinteni a terméket, hogy egyeztetni tudjuk elképzeléseinket a gyártóval és meggyőződjünk a minőségről. A Kertihaz.hu gyönyörű bemutatókerttel rendelkezik a XVI. kerületben, ahol hétköznap 8-tól 17 óráig, szombaton pedig bejelentkezés alapján szakértő kollégák várják a vásárlókat.

Elsőként felhasználási igényeink alapján a méretet kell meghatároznunk. A tetőfedését, a faház külső színeit alakíthatjuk családiházunkhoz, meglévő kerti tárgyainkhoz, de akár egészen extrém színeket, ötleteket is kitalálhatunk. Praktikus lehet a dupla ajtós kivitel, ha szerszámtárolóban gondolkodunk. A tárolóra lehetőségünk van üveges ajtót vagy különféle méretű ablakot választani. A Kertihaz.hu-nál lehetőség van egy Faház tervező program segítségével azonnali kalkulációt készíteni, valamint a program látványtervet is készít a házról, így az eredményt sokkal könnyebben el tudjuk képzelni. A házhoz igény esetén kérhetünk előtetőt, mely szolgálhat autó beállónak, de akár egy kerti party tökéletes helyszíne is lehet. Ha bátrak és ügyesek vagyunk, akkor kérhetjük panelben is a házat és indulhat a hétvégi barkácsolás!

Milyen alapanyagból készülnek a házak és mire érdemes figyelni vásárláskor?

A falak és a tetőszerkezet egyik legalkalmasabb építőanyaga a lucfenyő. Ez a fa faj viszonylag kevés odafigyeléssel hosszú évtizedeken át képes ellátni feladatát. Nagyon fontos a megfelelő külső védelem. Érdemes előre, időjárástól védett helyen vékonylazúrral lekezelni a faanyagot, hiszen az autónk is csak azért csillog olyan szépen, mert megfelelően lett lefestve! A tetőfedő anyag megválasztása kiemelt fontosságú, erre a célra a legkedveltebb és legmegfelelőbb a zsindely vagy a cserép.

Milyen változatokban készülnek kertifaházak és melyek a legnépszerűbb típusok?

Kerti faházak készülnek sztenderd méretben, népszerű a 3×2 és a 4×3 méteres alapterületű nyeregtetős kivitel. Ezek akár 1-2 napos határidővel készletről is elérhetőek, ha vállalkozunk az összeszerelésükre. Ha kicsi a hely vagy egyediek az igények szinte bármilyen ház kivitelezése lehetséges. Ha nem csak a szerszámokat tároljuk majd a házban, hanem néha mi is szeretnénk ott tölteni az éjszakát, akkor hőszigeteléssel és belső borítással könnyedén kialakítható álmaink nyaralója vagy horgászháza.

Igényelnek-e a faházak karbantartást mennyire tartósak?

Fontos, hogy megfelelő alapot készítsünk a kerti háznak, az ideális és legtartósabb megoldás a teli beton alap. Az időközönként megismételt felületkezelés sokat segít a ház tartósságán! Gondos gazdával, meglepően sokáig, akár hosszú évtizedekig is ellátják feladatukat a faházak!

Van lehetőség egyéb, fából készült termékek megrendelésére is a Kertihaz.hu-nál?

Számos más termékkel is foglalkozunk. Gyártunk még garázstkocsibeállótelőtetőtpergolátszaletlitpavilont. Vállalunk helyszíni felmérést az egyedi kivitelezésű termékekhez, de mindenképp érdemes ellátogatni bemutató kertünkbe, ahol megtekinthetőek termékeink és tájékozódhatnak árainkról és szolgáltatásainkról.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top