Otthonok és Kertek

Padlófűtésre is jó az infra

Sokoldalú és komfortos fűtési megoldás az infrafűtés, amely padló-, fal- és mennyezetfűtésként egyaránt használható. A legfrissebb újítás a területen a harmadik generációs intelligens fűtőfólia megjelenése.

Egyre közkedveltebbé válik az infravörös sugarakon alapuló fűtés, mivel komfortos, gazdaságos, hatékony, környezetbarát és nem utolsósorban jó hatással van az egészségre.
Alapját az infravörös sugárzás adja, amely a napfényben is megtalálható. A hagyományos módszerekkel ellentétben ez a fűtési mód közvetlenül a tárgyakat és a helyiségben tartózkodókat melegíti fel, vagyis nem a levegő a fűtő közeg, hanem éppen fordítva – ebben rejlik hatékonyságának titka. Az infravörös sugarak hatására hőfüggöny jön létre a nyílászáróknál, aminek köszönhetően minimalizálható a hőveszteség.

Padlóba és falba is jó
Az infrafűtés sokrétűen hasznosítható technológia, hiszen padló-, illetve fal- vagy mennyezetfűtésként is használható. A rendszer kiépítése egyszerű és gyors, és rendkívül gazdaságos. További előnye, hogy bármilyen burkolattal használható. Beszerelhető a falba, az álmennyezet fölé, de beépíthető a padlóba is: a fűtőfilmekkel kiváló eredmény érhető el, lényegtelen, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót. Nagy előnye, hogy nincs szükség fűtőtestekre, csövekre.

Intelligens fűtőfólia
Az elmúlt év leglényegesebb újítása a területen a harmadik generációs intelligens fűtőfólia megjelenése, amely a korábbi típusokhoz képest még modernebb és gazdaságosabb működést eredményezett.
Az új típusú fűtőfólia önszabályozó képességének hála, többé nem fordulhat elő a túlfűtés, így légrést sem kell hagyni a bútorok és a fűtőfelület között. Előnyeit kihasználva szabadon átrendezhető a helyiségek bútorzata is. A terméket különleges technológiával és speciális anyagok felhasználásával alakították ki, ezért gazdaságosabban, kisebb energiafelhasználással működik más fűtőfóliákhoz képest.

A padlófűtés megújítása
A modern fűtőfólia egyenletesebb hőeloszlást biztosít, és kisebb különbséget eredményez a padló szintjének hőmérséklete és a magasabb hőfokú levegő között. Az infrasugárzás takarékosabb, hatékonyabb, és az emberi szervezetre jótékony, antibakteriális hatással is rendelkezik. További előnye, hogy nem fűti túl a padlót, és a port sem kavarja fel, ami a porallergiások számára különösen jó hír.

Karbantartás nélkül
Az infratechnológiás padlófűtési rendszer a kialakítása után akár évtizedeken keresztül működtethető felújítás és karbantartás nélkül. Nincsenek benne mozgó alkatrészek, amelyek elkophatnának vagy elromolhatnának, nincs vízkőlerakódás, kötelező nyomásellenőrzés. A kivitelezés gyors, hiszen a fűtőfilmek lefektetése egy-két nap alatt megoldható.

Egészségtudatos felhasználás
Az egészségre gyakorolt jótékony hatásként fontos megemlíteni, hogy a fűtőfólia hasonló hullámhosszon sugároz, mint az emberi szervezet. Ráadásul megszabadulhat a szálló portól: a fűtés nem fogja többé felkavarni a port, így csökkenthető a légúti megbetegedések kockázata. Sőt, a hideg lakásba érkezve pillanatok alatt érezhető a meleg, ezzel elkerülve a megfázást. Ma már az is rendkívül lényeges, hogy minél jótékonyabb hatással legyen a fűtőrendszer a környezetre, azaz ne pazarolja az energiát, így csökkentve a környezetszennyezést.

www.futofolia.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top