Otthonok és Kertek

5+1 trendi lakberendezés ötlet

Állnak a falak, kész a tető, sőt még a bútorok is megvannak. Azt hihetnéd, hogy kész a lakásod, ám igazi otthonná a dekoráció teszi. Nézzük a legjobb ötleteket, mellyel mindezt könnyedén elérheted!

Tükröm, tükröm
tükör nélkülözhetetlen és praktikus kiegészítő a lakásban, ám ennél sokkal több van benne. Persze kell a reggeli készülődéshez, szépítkezéshez, de a lakberendezésben is számíthatunk rá. Elegáns és kifinomult kiegészítő, amivel egész elképesztő dolgokat tehetsz. Hasznossága mellett az idők során csillogó szépsége miatt is gyakran alkalmazták, ráadásul a Feng Shuiban is hangsúlyos szerepet kap.

A praktikum mellett legfontosabb, hogy tágítja a teret, ezért bátran használhatsz egy nagyobb tükröt a nappaliban, vagy akár egy szűkös előszobában is.A legjobban akkor jársz, ha olyan tárgyra tekint, mely megérdemli a kiemelést. Egy festménnyel, vagy egy szép bútorral tökéletes párost alkothat, azonban egy csupasz falfelületre tekintve a tükör is tehetetlen.

Játék a fénnyel
Ha a természetes fényt használod, vagy erősíted fel, akkor azt már a tükrökkel is elkezdheted és hasonlóan izgalmas az is, ha a lámpák fényével fokozod otthonodban a hangulatot.A lámpák kombinációja egészen varázslatos lehet, ráadásul ha többet használsz, akkor bármikor variálhatsz is hangulatodnak, vagy az alkalomnak megfelelően. Bátran kísérletezhetsz a függő-, és állólámpák elegyével, de akár az indirekt megvilágítással is. Sőt, ha igazán bevállalós vagy, akkor akár egy vagány neonnal is feldobhatod otthonod.

A színek mágiája
Kevesen tudják, de szinte komplett tudomány alakult ki a színek körül. Érdemes ezért neked is tisztában lenned néhány alapvető színszabállyal, hogy lakásod berendezése ne csak stílusában passzoljon, hanem igazán harmonikus legyen.A fenti kép a színsémákat vázolja. Biztonsági játékosoknak ajánlott az analóg színséma, vagyis egy szín különböző árnyalatainak használata, de egy kis rutinnal bárki ügyesen nyúlhat a komplementer színekhez is.Tapasztaltabbaknak ajánljuk a megosztott komplementer színkombinációt és a triádot, melyekkel merész és játékos, de mégis harmonikus hatás érhető el.

Ne ütközz falakba!
Rengetegféleképpen feldobhatod otthonod lehangolóan unalmas falait. Számtalan trendi és ötletes megoldás áll ehhez rendelkezésedre, és a legtöbbhöz még a zsebedbe sem kell mélyen belenyúlnod.

A legkézenfekvőbb ötlet a tükör és a falikép, de például pár szokatlan polc is a segítségedre lehet, ráadásul még praktikus is.Bátran játszhatsz a formákkal és a színekkel, mert a polcok nem kell hogy unalmasak legyenek. Jól teszed, ha a nagyi porcelánjait is nyugdíjazod, és helyette trendibb csecsebecsékkel teszed személyessé otthonod.

Lakberendezés blog
Ezekhez és számtalan lakberendezési ötlethez lapozd fel DODO lakberendezés blogját, ahol számtalan inspiráló cikk csak arra vár, hogy segítségükkel lakásod igazi otthon is legyen a számodra!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top