Otthonok és Kertek

Lapszintező használata a terasz burkolása során

A hideg téli hónapok remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtervezzünk magunknak egy szép kis teraszt. Ilyenkor tudunk előre tervezni és összeírhatjuk az ahhoz szükséges anyagokat, eszközöket is. A kivitelezés során a lapszintező rendszerek alkalmazása kulcsfontosságú lehet. Legyen fedett vagy nyitott a kiülő rész, a padlót mindenképpen burkolni kell. A nyers betonfelület önmagában nem megfelelő a célnak, mert a környezeti hatásokra könnyen reped, porlik, valamint látványában sem éppen ideális. A járólapok lefektetése tehát szóba fog kerülni, de nem mindegy mikor és hogyan történik a lerakásuk.

Mikor kezdődjön és mivel a teraszburkolás?

Mivel a terasz a szabadban található, ezért az aktuális időjárási viszonyok komolyan befolyásolják a végezni kívánt munkálatokat. Fontos megvárni, amíg az éjszakai hőmérséklet is eléri legalább a +5 ℃-ot. Amint ez bekövetkezik, kezdődhet a munka.

Első lépésben történjen meg a felszín kiegyenlítése. Minimális lejtést érdemes adni kifelé a felületnek, mert így a felmosás, esetleges csapadék behullás során a víz kifelé fog folyni és nem áll meg a terasz közepén.

A járólapok kiválasztását kár lenne elkapkodni, mivel ezek hosszú éveken keresztül fogják kiszolgálni az igényeket. A megfelelő ragasztó beszerzése se maradjon el, ami elviseli a hőmérsékleti ingadozásokat és ellenáll a fagynak.

Továbbá nélkülözhetetlen segédeszköz lesz a burkolás során a lapszintező, ami egyben garancia is a kiváló végeredményre.

Egyenletes felület kiképzése a lapszintező bevetésével

Amint minden fontos eszköz és alapanyag készen áll, kezdetét veheti a lényegi kivitelezés.

A ragasztóágy leterítése után elhelyezhető az első csempe. Már ekkor történjen meg a lapszintező behelyezés, mielőtt az újabb darab lefektetésre kerülne.

A TLS saját fejlesztésű elemeivel nem fog gondot jelenteni a nagyméretű és vékony lapok lerakása sem. Ezek esetében különösen gyakori az anyagmozgásokból eredő fogazott felszín kialakulása, de a lapszintező ezt a problémát könnyen megelőzi.

Kis- és nagy ékes, csavaros, valamint újrafelhasználható csempeszintezők egyaránt bevethetők a cél érdekében. Ha pedig időben megtörténik a terasz burkolása, akkor a kellemes nyári esték már odakint élvezhetők jó társaságban.

Olvasni jó

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top