Otthonok és Kertek

A külső motoros elszívók nagy előnye a jelentős zajcsökkenés.

Jelenleg ez a megoldás eredményezi a legcsendesebb elszívást!

Valószínűleg már mindannyian hallottuk azt a mondatot, hogy nem akarok páraelszívót a konyhába, mert hangos. Sok háziasszony panaszkodik a hangos páraelszívóra, amit egy idő után már be sem kapcsolnak, maximum a világítását használják. Erre a problémára megoldás lehet egy külső motoros elszívó.

A páraelszívás során két jól elkülöníthető zaj keletkezik. Az egyik, és egyben a legjelentősebbnek mondható a motor által keltett zaj. Külső motoros rendszer esetében mivel a motor a páraelszívó ernyőből kiszerelésre kerül, és tőle távolabb kerül elhelyezésre, az előzőekben leírt motorzaj szinte teljesen megszüntethető.

Minden esetben maga a vezérlés a páraelszívóban kap helyet. Ezt a vezérlést kötik össze a külső motorral egy vezérlőkábel beszerelésével. A páraelszívó és a külső motor ezzel a vezérlőkábel segítségével kommunikál egymással, mivel a páraelszívónak megmarad a vezérlése, így minden gyári funkciója továbbra is használható lesz. (pl. világítás, utószellőztetés stb.) Külső motort szinte minden páraelszívó típushoz párosítani lehet: fali, sarok, szekrénybe vagy kürtőbe épített, sziget, mennyezeti vagy akár konyhapultba szerelthez is.

A külső motor többféleképpen is elhelyezhető a ház különböző pontjain. pl. padlástérben, tetőtérben, csőközbe szerelve, falon kívül és akár magán a tetőn is. Külső motoros páraelszívó rendszer tervezése során megfelelő távolságot kell biztosítani a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között. Ez minden esetben minimum 3 méter legyen. Amennyiben lehetséges, az ernyő és a motor összekötéséhez használjon szigetelt légtechnikai csövet, ami tovább csökkenti a zajszintet, illetve megakadályozza az esetlegesen keletkező páralecsapodást.

Akkor vegyük sorba a külső motorokat:

  • 1, 4. Csőközbe építhető motor: Ebben az esetben a padlástérben, tetőtérben vagy akár az alagsorban is el lehet helyezni a motort, amit két légtechnikai cső közé kell szerelni.
  • 2, 3. Külső falra helyezhető motor: Ebben az esetben külső falra kell telepíteni a motort.
  • Kompakt SLIM motor: Mennyezetbe építhető páraelszívóknál használható slim (keskeny) motor, amit az elszívó tetejére kell szerelni. Ennél a megoldásnál lehetőség van belső keringtetéses üzemmódra is. (külön megvásárolható szűrőegységgel)
  • Tetőre szerelhető motor: Ebben az esetben a motort a tetőn kívül kell elhelyezni.
  • Konyhabútor lábazatába építhető külső motor: Pultba építhető páraelszívóknál használható motor, amit a konyhabútor lábazatába lehet szerelni. Ennél a megoldásnál lehetőség van belső keringtetéses üzemmódra is. (külön megvásárolható szűrőegységgel)
  • SLIM motor: Pultba építhető páraelszívóknál használható slim (keskeny) motor, amit az elszívóra kell szerelni. Ennél a megoldásnál lehetőség van belső keringtetéses üzemmódra is. (külön megvásárolható szűrőegységgel).

A Multikomplex Budapest Kft. választékában több mint 1000-féle páraelszívó található, amiből közel 300-félét lehet 14-féle külső motorral párosítani. Nem véletlenül Ők a páraelszívók szakértői.

elérhetőségek:
importőr: Multikomplex Budapest Kft.
forgalmazók: www.multikomplex.hu/Forgalmazok
központi bemutatóterem:
1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 27.
tel: 06 1 420-7383
e-mail: info@multikomplex.hu
weboldal: www.multikomplex.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top