Otthonok és Kertek

Antique Stone- a kőburkolat szakértője

A kert akkor a legszebb, ha ízlésesen van kialakítva, megtervezve és a zöld felület is megfelelően van gondozva. Bár az udvart, a kertet sokan nem akarják leburkolni, de egy szép térkő, egy esztétikus kocsibeálló, egy hangulatos terasz még melegebbé varázsolja otthonunkat.

Régen szinte csak a betont ismerték, mint ház körüli kőburkolatot, és gyakorlatilag a szerepe is csak annyi volt, hogy ne sáros lábbal lépjenek a házba. Szerencsére azóta nagyot változott a világ, és a térkövek, a kőburkolatok a legkeresettebb termékekké váltak, hiszen nem csak az volt a szempont, hogy a funkcióját ellássa, hanem kifejezetten díszítő jellege lett.

A burkolat kiválasztásánál talán elsődleges szempont, hogy harmonizáljon a házzal, a stílus és a szín összhangban legyenek egymással. Általában, aki “kő párti” a ház lábazatát, homlokzatát vagy a kerítését is szívesebben építteti kövekből, ami valóban nagyon mutatós és tartós megoldás. Igazából a kő nagyon sok lehetőséget rejt magában, mert szinte mindegyik stílushoz használható.

Az egyik legkedveltebb felhasználási terület a medence körüli járófelület kövezése. Egy jól megtervezett medence a megfelelő burkolattal kifejezetten esztétikus látvány. És mi lehet a hőségben jobb egy saját medencénél, csak kiszaladunk és lubickolhatunk egész nap. Ha már medence, akkor persze terasz és kerti konyha is kell a közelbe, mert így lehet nyáron maximálisan kiélvezni a kert adottságait.

A kő az egyik legtermészetesebb építőanyag, legyen szépen csizolt, vagy fűrészelt- igazán különleges, meghitt tereket tudunk kialakakítani. A burkolat kiválasztásánál a felhasználási területet is figyelembe kell venni, ezért fontos, hogy fagyálló, minőségi anyagokat válasszunk.

A térkövek nem csak az udvart, de a kertet is feldobják. A világos mészkövek rusztikus hangulata a romantikát kedvelőknek ideális, míg a fényesebb világos, vagy éppen szürkés kőlapok a modern ház díszei lehetnek. Rengeteg szín és árnyalat közül lehet választani a kisebb macskakövektől a nagyobb táblákig. Abszolúte a megrendelő ízlésétől függ milyen mintát szeretne látni az udvarán.

www.antiquestone.hu 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top