Otthonok és Kertek

Fotelágy és fekvőfotel – mi a különbség közöttük?

A fotelágy és a fekvőfotel két ülőbútor, amelyektől egyaránt kényelmet és pihenést várunk, de a valóságban jelentősen eltérnek egymástól a funkcionalitás, a kialakítás és a használati minőség szempontjából.

Fotelágy főbb jellemzői
A fotelágy egy átalakítható ülőbútor.
Becsukva fotel, kinyitva ágy.
Fotelágy csukva – fotel funkció

Fotelágy nyitva – ágy funkció
Ágyneműtartós karfás rugós fotelágy

A fotelágy általában három darab kárpitozott poliuretán (szivacs) hasábból áll. Ezek kerülnek egyszer úgy elrendezésre, hogy az egyik közel függőlegesen áll, a másik kettő vízszintes – ez a fotel funkció.
A másik elrendezés, hogy mindhárom kárpitozott poliuretán hasáb vízszintesen van elrendezve, a felső felük egy szintben – ez az ágy funkció.

A kárpitozott poliuretán hasábok a fotelágy formavilágát az északi – svéd – design irányába terelik. Ha a szoba, ahova majd kerül, svéd design jellegű, akkor oda jól fog illeszkedni.

Fotelágy előnyei:
Helytakarékos: A fotelágyak általában kompakt méretűek, amelyek ideálisak lehetnek kisebb helyiségekben vagy lakásokban, ahol a hely kihasználása kulcsfontosságú.
Rugalmas használat: A fotelágyak könnyen átalakíthatók fotelből ággyá, így többfunkciós megoldást nyújtanak, rugalmasan alkalmazkodnak a felhasználó igényeihez.
Vízszintes fekvő felület: Legtöbben oldalt fordulva alszanak. A vízszintes fekvő felületen oldal fekvésben lehet elhelyezkedni.
Költségtakarékos: Mivel a fotelágyak általában egyszerű kárpitozott poliuretánhab hasábokból épülnek fel, a gyártásuk relatíve alacsony költséggel jár.

Fotelágy hátrányai:
Kényelmetlen fotel: Mivel fotel funkcióban egy vízszintes sík felület az ülőlap, jócskán távol az ergonómiailag helyes ülés formától, ezért nem kényelmes rajta ülni.
Kényelmetlen ágy: Mivel a fekvőfelület három darabból áll, a terheléstől a poliuretán hasábok között rés képződik, amely kényelmetlen lehet fekvés közben.
Nehézkes funkcióváltás: A fotelágy átalakítása fotelből ággyá ill. vissza általában macerás, jelentős fizikai erőt igényel.

A fekvőfotelek főbb jellemzői
A fekvőfotel egy közel vízszintesig ledönthető háttámlával rendelkező relax fotel. A speciális relax mechanizmus biztosítja, hogy a lábtartó felemelése után a háttámlát közel a vízszintesig ledöntse. A „fal mellé állítható” rendszerű mechanizmus az ülést a háttámla ledöntése közben előre
csúsztatja, aminek az eredményeképp a fotel a falhoz viszonylag közel állítható.
Fekvőfotel csukva – ülő pozíció


XXL méretű fekvőfotel – Malone

Fekvőfotel nyitva – fekvő pozíció


XXL méretű fekvőfotel – Malone

A fekvőfotelek előnyei
Teljes értékű fotel: A fotel ülőfelülete már a kiinduló helyzetben az ergonómiailag kedvező enyhe hátradőlés poziciójában használható. A beépített motor folyamatos mozgással állítja be a lábtartót és a háttámlát.
Miután a lábtartót már felemelte a háttámla enyhén hátra döntésével beállítja kényelmes, pihentető TV néző pozíciót.
Szundikáláshoz tökéletes: Ha a TV műsor elálmosít, a háttámlát hátradöntve máris folytatható a relaxálás egy pihentető szundikálással.
Extra kényelmes: A JÓBARÁTOK fekvő fotel zsákrugós ülés szerkezete és az erős műszál vattával fúvott laza háttámlája jól átszellőzik – a fotel 24 órás üléskomfortot biztosít.
Ergonómikus testhelyzet: A benne fekvő ember izületei nem feszülnek egy vízszintes felületen, mert a fekvőfotel lábtartója az üléssel, az ülése a háttámlával szöget zár be.
Rugalmas, a test alakjához simuló párnázat: A JÓBARÁTOK fekvőfotel párnázata nem szögletes szivacs hasábokból áll, mint a kommersz fotelágyaké, hanem a test alakjához simuló rugalmas párnákból.
A fekvő helyzetből segíti a felállást: A motoros fekvőfotelből könnyű felállni, mert a motor segítségével a fotelágy alakú ülőbútor szék alakú fotellá alakítható át. Azaz a motor a fekvő testhelyzetből ülő testhelyzetbe segíti át a használóját.
Könnyű funkcióváltás: A fekvőfotel átalakítása fotelből ággyá ill. vissza egy gombnyomás kérdése – a beépített motor pillanatok alatt emeli a fekvőfotel lábtartóját, mozgatja az ülését és dönti a háttámlát.

Fekvőfotel hátrányai
Drágább: A fekvőfotel motoros mechanizmusa, zsákrugós ülése, igényes kialakítása a gyártás magasabb költségét vonzza.
Vízszintes fekvő felület hiánya: A fekvő fotelben nehézkes oldalt fordulva aludni.

Fekvő fotelek választéka
A JÓBARÁTOK FOTEL egyszerűbb és szofisztikáltabb fekvő fotelek választékával várja az érdeklődőket.
A választék főbb dimenziói:
Funkcionalitás: Egyszerű TV fotel <–> masszírozós wellness fotel


Wellness fekvőfotel – Anders
Teherbírás – méret: normál méret és terhelhetőség <–> XL és XXL méret és terhelhetőség


Normál méretű fekvőfotel – Voyager
Kárpitozás: Szövet <–> Kompozit bőr


Fekvőfotel kompozit bőr kárpittal – Naples

Győződjön meg róla a Bemutatóteremben, hogy a JÓBARÁTOK fekvőfotelek tényleg kényelmesek!
Egy fotelt nem elég csupán a képernyőn látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A JÓBARÁTOK fekvőfotelek a Bemutatóteremben próbálhatók ki. Tekintse át a webáruház gazdag kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
A Bemutatótermben segítünk kiválasztani a megfelelő funkcionalitású, méretű és teherbírású fotelt, kanapét.
Különösen a hátfájós emberek számára fontos a legjobb fotel kiválasztása. A legjobb fotelt az egyéni adottságokhoz, igényekhez igazodva lehet kiválasztani. Kifejezetten hasznos lehet néhány különböző fotel kipróbálása, hogy megtalálja azt, amelyik a legnagyobb kényelmet és a legtöbb támogatást nyújtja. Ismerje meg a számítógépen kiválasztott fotel tényleges méreteit. Próbálja ki, hogy mennyire kényelmes az Ön számára.
Az extra wellness funkciókat – például a légpárnás masszírozást – csak úgy tudja megismerni, értékelni, ha kipróbálja.

Vásároljon a 60 darabos relax fotel készletünkből – a foteleket rövid időn belül házhoz szállítjuk.

Kényelmes fekvőfotelek a Bemutatóteremben
Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.
Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545
Email: fotel@jobaratokfotel.hu
Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 – 18 között: 0630 986 3713

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top