Otthonok és Kertek

Hogyan tehetjük a mobilgarázst kertünk díszévé

A mobilgarázs a legtöbbünk számára csak a funkciója, és nem a megjelenése miatt fontos. Ez érthető is, hiszen az autón kívül sok mindent tárolhatunk még itt, például szerszámokat, vagy akár a házból kiszoruló, kinőtt, nem használt dolgokat. Emiatt azonban sokszor csak tárolóként gondolunk rá, és nem úgy, mint kertünk egy üde színfoltjára. Ebben az írásunkban szeretnénk ötleteket adni, hogyan tehetjük a mobilgarázst a kert szerves, és nem utolsó sorban dekoratív részévé.

1. Alapos tervezés, és kiválasztás

Ha egy harmonikus otthonban, kertben vagy akár parkban járunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valaki sok energiát fordított arra, hogy ezt az összhangot megteremtse. Ezzel a hozzáállással érdemes a mobilgarázs megtervezésének is nekiállni. Gondoljuk végig, hogy hova tudnánk a kerten belül elhelyezni, melyiknek milyen előnyei – hátrányai vannak. Milyen igényeink vannak a garázzsal kapcsolatban, és az egyes verziók közül melyik az, ami a legjobban megfelel számunkra.

A következő lépés, hogy megtaláljuk a számunkra ideális épületet. A piacon sokféle termék van, amiknek a minősége, tartóssága, és megjelenése jelentősen eltérhet egymástól. Ha hosszútávra tervezünk, akkor érdemes egy esztétikus és strapabíró garázst választani. A méret, szín, tető és anyag (trapézlemez és szendvicspanel garázs is létezik) kiválsztásakor vegyük figyelembe, hogy hogyan illik majd az új épület a házhoz és a kert többi részéhez.

2. Vegyük körbe növényekkel

A növények hoznak színt és életet a kertbe, így az új épület sem maradhat elszigetelve. Sokan aggódnak, hogy az árnyékban nem fognak szépen fejlődni, vagy akár ki is pusztulhatnak a növények. Ha azonban odafigyelünk, hogy árnyékkedvelő növényeket válasszunk, akkor a garázs könyékét is bátran betelepíthetjük!

Az alábbi fajták például kifejezetten jól érzik magukat az árnyékban is:

  • Fehér árnyékliliom (Hosta plantaginea)

(Forrás: Wikipedia)

  • Szívvirág (Lamprocapnos spectabilis)

(Forrás: Wikipedia)

  • Tiszafa (Taxus baccata) – Kis gyermekek mellé nem ajánlott, mert szinte minden része mérgező!

( Forrás: Wikipedia)

3. Rend a lelke mindennek

A fentiekkel már hatalmas lépést tettünk, hogy a garázs is esztétikus része legyen a kertnek, azonban a munkánk itt még nem ért véget. Mivel a garázs egy praktikus tárolóhely szinte minden számára, ami a házban már nem fér el valószínű, hogy itt fognak kikötni a biciklik, kinőtt baba és gyerekruhák, és kemping felszerelések. Érdemes erre előre felkészülni, és praktikus tárolókat kialakítani, illetve amit tudunk már most elhelyezni, így a garázsba lépve mindig rend és harmónia fogad majd bennünket.

Ha pedig már a belső elrendezést is tökéletesnek érezzük, akkor nem maradt más hátra, mint élvezni a kertünk adta lehetőségeket! Ha olyan online végezhető munkánk van, mint egy coach, webdesigner, vagy logopédus, netán home office-ban vagyunk, akkor hozzunk létre egy nyári munkaállomást a kertben, sokkal kellemesebb lesz a munka ilyen környezetben! Nap végén pedig koccinthatunk a barátokkal a megújult zöld paradicsomunkban.

Nyitókép forrása: https://garazsdepo.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top