Otthonok és Kertek

Ismerjük meg jobban az első magyar fejlesztésű alumínium nyílászáró rendszert!

Az alumínium ajtó- és ablakrendszer népszerű választás lett sok háztulajdonos és építész számára. Az alumínium egy könnyű és tartós anyag, amely számos előnnyel jár az építkezés és az ingatlan felújítás során. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért jó az alumínium ajtó- és ablakrendszer, és miért érdemes fontolóra venni ezek használatát.

Az XS-ALU az első magyar cég, aki saját maga tervezi és fejleszti alumínium nyílászáró rendszereit, nem pedig külföldről importálja.

A környezettudatosság jegyében leginkább újrahasznosított alapanyagokból dolgoznak és törekednek arra, hogy magyar beszállító partnerekkel dolgozzanak, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomot. Stílusuk rendkívül kifinomult, elsősorban keskeny, minimalista nyílászárókat terveznek és a helyszíni adottságoknak megfelelően minden terméket méretre gyártanak. A megrendelők személyes igényeinek megfelelően az ajtó- és ablakprofil kívánt színét kétféle eljárással tudják elérni, egyik az eloxálás, másik a porfestés. Utóbbinál a RAL színskála teljes kínálatából lehet választani.  Az üvegezést tekintve szintén sokféle típusból lehet választani, legyen szó színezett, homokfúvott vagy savmart üvegről. Akár tükörrel vagy mintás üveggel is lehet kombinálni profiljaikat.

Általában, ha alumínium nyílászárókról beszélünk, akkor a kültéri ablakok és ajtók jutnak eszünkbe, pedig nagyon esztétikus megoldások léteznek beltéri elválasztására is, ami szintén kivitelezhető alumínium szerkezetekkel. Modern, a teret növelő megoldás az üvegből készült tolóajtó, nyílóajtó vagy akár a forgóajtó(pivot). Az alumínium felhasználása így még sokoldalúbbá vált, előnye pedig vitathatatlan a fához és a műanyaghoz képest. De mégis milyen pozitív tulajdonságokról beszélhetünk?

Az alumínium rendkívül tartós anyag, ellenáll a korróziónak, rozsdának és más időjárási hatásoknak. Ez azt jelenti, hogy az alumínium ajtók és ablakok hosszú éveken át szépek és funkcionálisak maradnak, így megtérül az eredeti beruházás. Az alumínium felület nem igényel gyakori festést vagy felületkezelést, így időt és energiát takaríthat meg választásával.

Jelenleg elérhető termékek:

  • Modulusz 50 beltéri nyílóajtó- és üvegfalrendszer
  • Modulusz 50 beltéri üvegezett tolóajtórendszer
  • Modulusz 50 Twin dupla üvegezésű válaszfalrendszer irodákba
  • Modulusz 50 Pivot rendszer
  • Solarisz 20i beltéri tolóajtórendszer
  • Solarisz 20e kültéri, 3 évszakos tolható üvegteraszrendszer
  • Radikal 74 kültéri, egy síkban záródó nyílászárórendszer (hamarosan elérhető)

 

A beltéri üvegfalak és ajtók a Modulusz rendszerből készülnek. A termékcsalád legfigyelemreméltóbb tulajdonságai az akadálymentesített küszöb és a magas hangszigetelés (akár 40 dB).

A kültéri Radikál rendszerük is hamarosan elérhető. Ez a termék nagyon különleges és innovatív, mivel egy síkban záródik a keret és a szárny kívül és belül is.  Továbbá rejtett vasalatokkal és 180 fokos nyitási lehetőséggel rendelkezik, megtartva a magas hangszigetelő képességet. Ez az nyílászáró kiváló hőszigetelési képességekkel bír, akár passzív házakhoz is ajánlott. Ennek köszönhetően csökkentheti az energiaszámlákat és javíthatja az otthon energiateljesítményét.

A tervezés Csősz Botondnak köszönhető, aki Dániában tanult építészetet, és ott szerezte széleskörű ismereteit a nyílászárókkal kapcsolatban. AZ XS-ALU idén Magyar Brands díjat kapott innovatív kategóriában. Szívből ajánljuk az oldalt az esztétikus megoldások kedvelőinek, hogy még harmonikusabbá varázsolhassák otthonukat az új nyílászárók segítségével.

 

 

Csősz Botond István, ügyvezető, info@xs-alu.com, 06-20-4099893 – www.xs-alu.com

Facebook és insta oldalaink linkje: https://www.instagram.com/xs.alu/

https://www.facebook.com/xsalubuildingsystems/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top