Otthonok és Kertek

Matracok speciális légáteresztő habbal a jobb alvásért – komfortosabban a nyári kánikulában is

Mindannyian tudjuk, hogy a nyári 30-35 fokos kánikulában bizony nem igazán kellemes és kényelmes az alvás. Egy jó matrac kiválasztása nagyban segíthet abban, hogy kevésbé izzadjunk éjjel és ezáltal pihentetőbb legyen az éjszaka, minőségibb az alvásunk.

Az emberi alvást, annak ciklusait, minőségét évtizedek óta kutatják. Kutatások szerint a szervezetünk számára az ideális legegészségesebb alváshőmérséklet 18-19 Celsius fok között van. Néhány kutatás szerint ez pontosan 18,3 fok.

Persze különbséget tehetünk a téli és nyári alváshőmérséklet között, mert az sem egészséges, ha nap közben nagyon meleg van, éjszakára pedig akár 15 fokkal hidegebbre hűtjük le a szobát. A szervezetnek nem tesz jót a túl nagy hőingadozás. Az egészségügyi szakemberek, orvosok javaslata, hogy az éjszakai és nappali hőmérséklet közötti különbség ne haladja meg a 15 Celsius fokot!

A testhőmérsékletünk az éjszaka folyamán természetes módon fokozatosan lecsökken, majd az ébredési szakaszban újra melegedni kezd a szervezetünk, felkészülve a nappali ébrenlétre. Az alacsonyabb testhőmérséklet a természetes regenerációt, a pihenést segíti, egy mozgalmas és aktív nap után.

Klímamatracokkal a hűvösebb és szellősebb éjszakákért 

A Bio-Textima Hálószoba Manufaktúra egyik innovációja az ún. klímamatrac kollekció azt a célt szolgálja, hogy kényelmesebben aludjunk – egészen konkrétan ne süljünk bele a matracba, izzadjunk kevesebbet, aludjunk jobban a forró nyári éjszakákon.

A minőségi Lineanatura matracok huzata lezipzározható és mosható. Így a matrac tisztítása sokkal egyszerűbb lesz, ezáltal egy higiénikusabb, frissebb alváskomfortot biztosít.

Aki matraccsere vagy új matrac vásárlásán gondolkodik, annak mindenképpen tudjuk ajánlani a Lineanatura márka új matrac és ágybetét katalógusát, amiből részletesebben megismerheti azokat a technológiákat, amivel a matracok huzatai készülnek.

Matracok innovatív, jobb átszellőzésű hideghabokkal Veszprémben

Sokan kedvelik a memóriahabos matracokat is, mivel ezek nagyszerűen illeszkednek a test vonalához, ezáltal magasfokú kényelmet biztosítanak. De sajnos visszatérő probléma, hogy ezeknek a hagyományos memóriahaboknak az átszellőzése nem jó. Valljuk be, egészen izzasztó élmény lehet nyáron memóriahabos matracot használni.

Ezért a legújabb Lineanatura matracok már az innovatív Coolgel Memory, Airsense Memory és Hydrogel Memory típusú habalapanyagok felhasználásával kerülnek gyártásra. Ezek a korábbiaknál jobb szellőzést és hőelvezetést biztosítanak.

Veszprém megye területén a Lineanatura termékcsalád és a Bio-Textima matracok és ágybetétek régóta hivatalos forgalmazója a Fa-Centrum Veszprém Kft.

A már 25 éve működő veszprémi Fa-Centrum Orgona utcai bútor- és lakberendezési áruházában számos matractípus megtekinthető és kipróbálható. A veszprémi áruház jelentős raktárkészlettel rendelkezik, a legnépszerűbb típusok és matrac méretek (pl. 90×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm) általában azonnal elvihetőek, gyakran kedvezményes áron. A vállalkozás munkatársai segítenek az ideális ágybetét kiválasztásában.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top