Otthonok és Kertek

Monte-Carló igazgyöngye

A Monte-Carlo név bár ismerősen cseng, ezúttal egy személynevet rejt: Sabrina Monte-Carlóét, aki ezt a gyönyörű villát tervezte, és a Riviéra egyik csodás öblében található.

A tervező az ihletet a környezetből merítette: a fodrozódó víz csillogása, a tenger és az ég kékje, a buja növényzet üde zöldje mind hatással volt rá.

A tágas terek akadály nélkül folynak egymásba, még a kint és bent is összemosódik. A számtalan kristálycsillár a víz csillogását idézi, a fehéren kívül pedig csak a kék és zöld szín jelenik meg a dekorációkban. A tervező mesterien keveri az eleganciát és a természetközeliséget, a kifinomult, luxust jelentő anyagokat, mint az üveg, a bőr, a puha bársony a nyers fával, fűzfavesszővel, mázatlan kerámiával.

A villa több szinten terül el, számtalan terasszal, medencével körbevéve. A padló szinte mindenütt simára csiszolt, fakó mészkő, a falak vakító fehérek. A hatalmas üveg teraszajtók teljes mértékben a falba tolhatók, az üveg korlátok szinte láthatatlanok. Az egyes helyiségeket csak bútorzatuk különbözteti meg egymástól, másutt csak egy lenge, fehér tüllfüggöny libeg fal helyett. A ház belsejében, ahova a tenger csillogása már nem ér be, kis dísz-medence fölé függesztett krómozott lámpasorozat ontja és veri vissza a fénysugarakat.

A nappaliban erős hangsúlyt kap a fehér sarokkanapé és az ikonikus Eames pihenőszék fehér bőrhuzattal, figyelemfelkeltő a hatalmas fehér plüss szőnyegen a zöld és a türkizkék minta. Az emeleti terasz időjárástűrő foteljei ugyanolyan szépek és igényesek, mint a beltéri bútorok, itt is az üde zöld párnák és fonott asztal, valamint a sok szép türkiz kerámia jelentik a színt, a frissességet. A frissességre még a mindenütt jelenlévő mennyezeti ventillátorok is garanciát jelentenek. Az étkező székei finom nádfonatból készültek.

Az emelet és a belső tér finom eleganciája csak a kertben és a medence környékén adja át a helyet a vidámabb, rusztikusabb hangulatnak. A nyers sziklák, és terméskővel borított támfalak között, nádszövet tető alatt a puha kanapé is a vad természetet idézi: ocelot mintás huzatot kapott. Az asztallap egyetlen fa törzséből vágott szelet, erősen erezetes, épp csak a kéreg hiányzik róla. A vesszőből font fotelek levegősek, nem állják útját sem a fénynek, sem a fuvallatoknak. Viccesek a vessző keretes tükrök, egyedi kézimunka valamennyi, mint a fonott lámpaernyők. A párnák és az ülőkék élénk virág színűek, a pink például a lépcső melletti bougainville színét hozza vissza.

Buja zöld növények ölelik körbe a házat, szép hátteret adva a piros szobornak

Csupa fény, csupa vessző, csupa lazaság

Egy ötletes térplasztika bolondítja meg a terasz összképét

Kék ég, türkiz tenger, zöld fű: a villában is ezek a színek bukkannak fel

Hatalmas tükör kettőzi meg az elegáns márványos fürdő képét és fényeit. Egyedi a mosdók aszimmetrikus elhelyezése

Tervező: Sabrina Monte-Carlo

Szöveg: Matus Kati

Ez a cikk megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2019 augusztus-szeptemberi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top