Otthonok és Kertek

Stílusos egyszerűség – KUBIO kukatárolók

A hulladéktároló kukák használatára minden háztartásban szükség van de ezek elhelyezése sokszor gondot okoz. Ha egy új építésű háznál ennek megtervezése a perifériára szorul, a nem megfelelő kialakítás esetén házunk összképét jelentősen ronthatja. A kukatárolók létesítése  és elegáns elhelyezése általános dilemma, a KUBIO pedig nem kevesebbet tűzött ki célul mint azt, hogy új megoldásával ezt a gondot levegye a vállunkról.

A hazai szabályozás szerint a háztartások hulladéktárolóit lehetőleg zárt helyiségben kell elhelyezni, a szelektív hulladékgyűjtés ráadásul 2-3 hulladéktároló (kuka) használatát teszi szükségessé. A zárt helyiség, tároló megtervezése rendszerint az építészre hárul, ami amellett, hogy plusz energiát és időráfordítást igényel a tervezőtől, a kivitelezés időigényével is számolnunk kell.

Az ilyen, épített kukatároló tervezése, méretezése helyett az előregyártott KUBIO kukatárolót csak ki kell választanunk a tárolni kívánt kukák méretéhez és számához igazítva. A kínálatban 1, 2, vagy 3 ajtós kukatárolók találhatók, amelyek 120 és 240 literes kukákhoz készülnek.

A szálerősített, nagyszilárdságú, egybeöntött, öntömörödő betonból készült szekrény optimalizált méretének köszönhetően a Kubio kukatároló helyigénye a lehető legkisebb – a kukatároló csak éppen egy kicsit nagyobb, mint a benne elhelyezendő szemetesek. Ezt úgy érhető el, hogy a betonszekrény falvastagsága csupán 4-5 cm. Összehasonlításul egy épített, falazott kukatároló minimum 20 cm-es falazóelemből készülhet.
Minden kukatároló egyedi megrendelés alapján, a tervező elképzelése szerinti kivitelben készül el.  A látszóbeton szekrény maradhat natúr felületű, de megrendelhető festett, vagy nemesvakolattal bevont kivitelben is – sőt, a környező épületekkel megegyező festést is kaphat. Az ajtók és keretprofilok rozsdamentes vagy horganyzott acéllemezből, CNC megmunkálással készülnek, amelyek színe szintén szabadon választható, mivel az elektrosztatikus porszórás számtalan színárnyalat felvitelét teszi lehetővé.
Míg egy helyszíni kivitelezésű, tervezett tároló építési ideje több hét is lehet, addig a zárható ajtóval ellátott KUBIO kukatárolók készen kaphatók, az Innobet Kft. telephelyén megtekinthetők, telepítésük pedig csupán néhány perc. A tárolók elhelyezése nem igényel építési munkát, egy darus teherautóról egyszerűen a helyére emelhetők. Mivel a kukatároló alsó lapja sík, így bármilyen vízszintes, stabil talajon, esetleg egy elegyengetett homokoskavics vagy zúzottkő ágyazaton, meglévő térkő vagy betonburkolaton is kiválóan elhelyezhető – nem igényel külön alapot.

Lényeges, hogy a KUBIO kukatároló nem minősül építménynek, ezért nem vesz el a beépíthető alapterületből, bármikor áthelyezhető, kisebbre vagy nagyobbra cserélhető, hiszen nem igényel külön rögzítést. Az alkotók keze nyomán egy igazán rugalmasan használható, egyszerű és stílusos tárolási megoldás született, amelynek kellemes látványa minden épülethez illik, praktikussága pedig kimagasló.

www.kubioshop.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top