Otthonok és Kertek

Tetőtéri fürdőszoba megoldás

Tetőtérben a belmagasságra és alapterületre kell legjobban odafigyelni. A tetőtéri ablakokkal a szellőztetés és a fény is megoldott. Jobb esetben nem is látnak be így akár hatalmas ablakokat is tehetünk.
Abban az esetben, ha tágas térrel rendelkezünk, és a födém is bírja a terhelést, érdemes fürdőkádat – vagy akár jakuzzit – is betervezni. A kád ez esetben lehet sarokkád, szabadon álló vagy dupla szélességű kád is. A tetőablakokat és a fürdőkádat úgy pozícionáljuk, hogy a kádat jól megvilágítsa a napfény.
A természetes napfényhez érdemes világos színeket társítani, amik vidámságot sugároznak és melegségérzetet keltenek. Ez a természetes otthonosságot sugárzó hatás tovább fokozható a fahatású burkolat alkalmazásával, amely kellemesen belakható kuckóvá varázsolja a tetőteret. A tágasabb térhatás érdekében minél több tükröt, tükröző felületet érdemes elhelyezni a fürdőben ‒ akár üvegtéglákat is, amelyek tagolhatják a teret, és remek összhangban állnak a tetőtéri ablakon beáramló természetes fénnyel.
A fürdőzés napfürdőzéssel vagy éjszakai csillagos égbolt nézegetésével egybekötve mindig kellemes, főleg, ha nem vagyunk egyedül. Amennyiben a fürdőnk alapterülete kicsi, akkor sem kell lemondanunk a kádról, csak ez esetben érdemes közvetlenül a térdfal mellé, a ferde fal alá tenni azt. Viszont így tudomásul kell vennünk, hogy állva sajnos nem zuhanyozhatunk a későbbiekben.
A tárolást tekintve a nagyobb fürdőkben kisebb, szellősebb mosdópult mellett nagyobb, szabadonálló szekrények is elférnek a függőleges falakon, vagy kisebb, beépítettek a térdfalak előtt. Az apróbb fürdőkben a mosdópultot kell maximális méretűre tervezni, és fölé érdemes tükrös szekrényt betervezni, hogy oda is lehessen pakolni. Pár apró tárolókosár segíthet még a problémán.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top