Otthonok és Kertek

Hatékony lakáseladás profi segítséggel

5 indok, ami miatt érdemes home staging szakembert igénybevenned, hogy a legtöbbet hozd ki a lakásod eladásából

Ha nem az alacsony árral szeretnél kitűnni, akkor a hatékony lakáseladáshoz elengedhetetlen, hogy az ingatlanod profi módon fel legyen készítve (Home Staging).

Jelenleg még mindig túlkínálat van az ingatlanpiacon, viszont hiány az igazán jó lakásokból.

Egy szakszerűen felkészített lakással  és profi hirdetési anyaggal könnyen kítűnhetsz a piacon.  A home staging-elt lakások sokszor alku nélkül vagy akár árlicittel kelnek el.

Bár egy nagy takarítás és szanálás is sokat tud dobni a lakás összhatásán, a home staging ennél jóval többről szól.

Lássuk miért érdemes profi segítséget igénybe venned, ha célod a hatékony lakáseladás?

Reális kínálati ár meghatározása, piacelemzés

A home staging szakember tisztában van az ingatlanpiac általános folyamataival, illetve azzal, hogy egy-egy lakás kapcsán milyen súllyal kell értékelni bizonyos jellemzőket a reális kínálati ár meghatározása érdekében.

Gyakori hiba, hogy a tulajdonosok, laikusként felülárazzák lakásaikat, mert nem tudják objektíven megítélni, illetve nincsenek tisztában azzal, hogy egyes adottságokat mennyire értékelnek / várnak el a lakáskeresők.

A home staging felkészítési folyamat során a home stager folyamatosan figyeli a piacot, és annak megfelelően segít a lakás reális kínálati árát kialakítani.

A piacelemzés alapvető fontosságú abból a szempontból is, hogy lássuk, mik azok a fejlesztések, esetleges átalakítások, amiket el kell végezni annak érdekében, hogy lakásoddal kitűnhess a piacon és a lehető legmagasabb árat kérhesd el érte.

hatékony lakáseladás ingatlanpiac elemzés

 

Célcsoport igényei szerinti kialakítás, objektív látásmód

Természetes, hogy elfogult vagy a lakásoddal kapcsolatban, hiszen évekig csinosítgattad, a szívedhez nőtt. Viszont gyakran egy személyre szabott otthon nem a lehető legszélesebb célcsoport igényeinek megfelelő, talán túlságosan egyedi. Ez pedig hátráltatja a hatékony eladást.

Home staging szakember segítségével érdemes újragondolni az enteriőrt. Ő kívülállóként, érzelmi kötődés nélkül segít egy személytelen, mégis hívogató hangulat kialakításában. Így fogod tudod megszólítani a legtöbb érdeklődőt és nagyobb eséllyel megtalálni lakásod leendő tulajdonosát.

home staging nappali előtte utána

home staging konyha előtte utána

home staging fürdőszoba előtte utána

home staging hálószoba előtte utána

Profi tálalás, hatékony lakáseladás – ingatlanmarketing

A home staging egyúttal ingatlan marketing is.

Más termékeknél teljesen bevett gyakorlat, hogy a sikeres értékesítés érdekében a marketing eszköztárához nyúlunk, hiszen a kínálás módja kulcsfontosságú.

Miért ne alkalmaznád te is a marketinget a legnagyobb vagyontárgyad, a lakásod értékesítéskor?

Egy profi home staging szakember segítségedre lesz abban, hogy hogy tudod igazán kívánatossá tenni a lakásod. Az érdeklődők egyből beleszeretnek majd, a megtekintés után már haza se akarnak menni.

home staging budapest
ZHEN design Home Staging

Beköltözésre kész, maceramentes lakás

A lakáskeresők több mint 70 %-a jó vagy nagyon jó állapotú lakás keres, jellemzően nem szeretnének javításokkal, átalakításokkal bajlódni még a költözés után.

A home staging segítségével olyan ingatlant kínálhatsz az érdeklődőknek, amely beköltözésre kész, nincs vele további tennivaló.

Ez azt is jelenti, hogy apróbb hibákat is kijavítjuk, nincs csöpögő csap, leszakadt karnis. Ez olyan hozzáadott értéket jelent, amelyért a vevők hajlandóak többet fizetni. Így Win-Win helyzetet teremtünk a vevői és az eladói oldalon egyaránt.

A home staging szakember kapcsolatainak, jól bevált beszerzési forrásainak köszönhetően hatékonyan tud segíteni az ilyen jellegű munkák elvégzésében, illetve egyéb költséghatékony megoldásokban.

 

home staging szakember szerelés javítás

 

A Home Staging nem költség, hanem befektetés

A home staging segítségével a gyors és hatékony lakáseladáson túl akár sok milliós többlet profitot is elérhetsz.

Ha képes vagy befektetőként gondolkozni, vagyis eladás előtt még költeni a lakásra, akkor ezeknek a beruházásoknak köszönhetően jóval jobb áron találhat gazdára.

A home staging folyamat szigorú költségvetés mellett zajlik és csak olyan beruházásokat javasol a szakember, amely az eladást támogatja.

Ha épp lakáseladásban vagy, bízz meg profi szakembert az ingatlan felkészítésével és értékesítésével, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni az értékesítésből. Akár milliókkal több maradhat a zsebedben. Kár lenne csak úgy lemondani róla.

 

Hermány Zsófia

ZHEN design Lakberendezés & Home Staging

www.lakaseladasra.hu

hello@zhendesign.hu

Ingatlan fotók: Budai Bálint

Olvasni jó

Scroll to Top