Otthonok és Kertek

A legnépszerűbb lakberendezési stílusok a Santai világában

Otthonunk az a hely, ahol teljes kényelemben és lelki nyugalomban adhatjuk át magunkat környezetünk pihentető hangulatának. Egy általunk megálmodott miliőben, ahol minden a mi ízlésünk szerint van elrendezve, könnyen megtalálhatjuk a békés lelassulást és a harmóniát. A Santai Home&Living filozófiája, hogy termékei segítségével ezt az ideális légkört alkothassuk meg, hiszen az otthonunkban megteremtett nyugalom és kiegyensúlyozottság kulcsfontosságú az életminőségünk javításában.

Fontos azonban, hogy a helyiségek berendezésükben idomulni tudjanak személyiségünkhöz, csakis így hozható létre az az atmoszféra, amelyben az ideális lelkiállapot elérhető és fenntartható.

Élvezzük a szabadságot a boho stílussal

A boho design napjaink egyik legfelkapottabb stílusa, ami annyi alkotói szabadságot ad belső tereink kialakításában, amennyit kreativitásunk csak elbír. A bohém szóból alkotott kifejezéshez hűen az üdítő könnyedség jellemzi, ami káprázatos színvilágában, eltérő mintázatú bútoraiban és lakásdekorációs kellékeiben mutatkozik meg. A boho belsőépítészetben az egységesség hiánya adja ki az egészt.

A boho stílusú lakások tele vannak színekkel, mintákkal, textúrákkal és különleges tárgyakkal. Használhatunk természetes anyagokat, mint a fa, a rattan, a gyapjú, a pamut vagy a bőr, kézműves vagy etno tárgyakat, növényeket és virágokat, régi vagy újrahasznosított bútorokat és kiegészítőket. A boho stílus nem követ szabályokat vagy konvenciókat, hanem az egyéni ízlést és kifejezést tükrözi.

A coastal enteriőr az egyszerűségre és a természetes szépségre épít.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő coastal stílus a vízparti kis faházak hangulatát varázsolja otthonunkba. Főbb jellemzője a szellősebb, könnyedebb térrendezés. Lágy tónusú és természetes textúrájú kiegészítőkkel dolgozik, melyekben finoman jelennek meg a vízpart és a tenger világosabb színei.

Egy partmenti stílusú lakás világos, tágas és légies, berendezéséhez használhatunk fehér vagy pasztellszíneket, karibi árnyalatokat, homokbarna vagy bézs színeket. Természetes anyagokkal, mint a fa, a kagyló, a kő vagy a rost és tengerészeti vagy strandos motívumokkal egységessé formálhatjuk a teret.

Gyönyörködjünk a tökéletlenségben rejlő tökéletességben.

A wabi sabi egy különleges, Japánból indult lakberendezési stílus, ami a tökéletlenségben felfedezhető szépséget használja otthonunk szépítésében. Az élénk színeket mellőző wabi sabi térrendezés alapja az egyszerűség, ami a befejezetlenség érzésével együttesen alkotja azt a miliőt, melyben az apró hibák és félkésznek tűnő falak az enteriőr központi szerepét képezik.

A wabi sabi nemcsak egy díszítő stílus, hanem egy életfilozófia is; egy olyan életmód és világlátás, amelynek célja a természetes életciklusban rejlő növekedés és hanyatlás békés elfogadása. Használhatunk természetes anyagokat, mint a fa, a kerámia, a fém vagy a kő, kopott, rozsdás, repedt vagy foltozott tárgyakat, egyszerű és letisztult formákat, semleges vagy földes színeket.

Hozzuk el otthonunkba a természet gazdagságát és sokszínűségét.

A Tropical stílus leginkább távol-keleti elemekkel dolgozik. A barna és zöld árnyalatú bútordarabok és dekorációs kellékek az esszenciális alapok, amiket a citrusfélék színárnyalataival kiegészítve hozható létre az igazi trópusi hangulat. Jellemzően indonéz és karib-tengeri stílusjegyeket ötvöz, amit sok zöldnövénnyel tehetünk hangsúlyosabbá és természetesebbé.

A trópusi stílus a trópusi éghajlatú helyek hangulatát hozza el a lakásba. A tropical lakások színesek, vidámak és egzotikusak. Használhatunk élénk és kontrasztos színeket, trópusi mintákat, bambuszt, rattant, banánlevelet vagy más trópusi növényeket, állati mintákat és trópusi kiegészítőket.

A skandiban rejlő egyszerűség és a funkcionalitás.

A skandi design egy minimalista, praktikus és kifinomult lakberendezési irányzat, amely a természetes anyagokat és a világos színeket használja. A stílus a 20. század közepén alakult ki Skandináviában, ahol fontos volt a természetes fény és a meleg hangulat megteremtése. A bútorok kompaktak, kényelmesek és multifunkcionálisak, valamint egyszerű vonalvezetésűek és természetes anyagokból készülnek.

A skandináv stílusnak több változata is létezik, amelyek különböző országokra vagy más stílusokra jellemző elemeket ötvöznek. Ilyen például a Scandicraft, a sötét skandináv stílus, a Japandi vagy a Scandi-Boho. A falak és a mennyezet világos árnyalatúak, amelyek felerősítik a természetes fényt és tágasságot adnak a térnek. A szobanövények frissességet és életet visznek a lakásba, a meleg és kellemes tapintású szövetek pedig kényelmet és puhaságot biztosítanak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top