Otthonok és Kertek

Két legyet egy csapásra: lakásfelújítás és lomtalanítás

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk a lakásfelújítás projektbe, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy a lomtalanítást is elvégezzük egyszerre. Ez több szempontból is hasznos.

Új stílus, régi bútorok

Sokszor a felújítással együtt jár az is, hogy megújul a lakásunk stílusa. Új színeket kapnak a falak, egy légtérré alakítjuk az étkezőt és a konyhát és még hosszasan lehetne sorolni az átalakítási variációkat. Ilyenkor egy megújult környezetben már lehetséges, hogy stílusában nem odaillővé válik meglévő bútorzatunk.

Pakolásra mindenképp szükség van

A felújítás előtt mindenképpen szükségünk van arra, hogy elpakoljunk ezt-azt, felszabadítsuk a területet, ahol a munkavégzés történni fog. Ehhez már csak egy lépést kell hozzáadni és úton is vagyunk a lomtalanítás felé. Ahelyett, hogy egy helyre pakolnánk át mindent, alakítsunk ki kategóriákat:

– Megtartni: ide kerülnek azok a dolgok, melyeket biztosan használni fogunk a jövőben.


– Elajándékozni: ebbe a kategóriába fognak tartozni azok a tárgyaink, amelyeknek már mi magunk nem tudjuk hasznát venni, de valaki más még biztosan.


– Kidobni: az utolsó kategóriába pedig azok a dolgok kerülnek, amit már se mi, se pedig más nem tud felhasználni.  

Szabaduljunk meg a feleslegtől

A felújítás végeztével még egy nagy feladatunk maradt, megszabadulni a felhalmozódott törmeléktől. Ez pedig egy újabb jó érv a lomtalanitással való kombinálásra, hiszen a kidobásra ítélt bútorainktól, tárgyainktól is meg kell szabadulnunk valahogy.

A keletkezett hulladék elszállítására két népszerű módszer létezik: a konténeres és a zsákos sittszállítás.

Konténeres sittszállítás

Ha van saját telkünk, akkor ez viszonylag egyszerűen zajlik. A hulladékszállító cég kihoz egy konténert, abba belepakoljuk a sittet és a kidobásra ítélt dolgokat. A végén pedig ők elszállítják a konténert. Persze, ehhez figyelni kell arra, hogy maga a konténer és a szállító jármű is beférjen az udvarra.

Társasház esetében azonban már közel sem ilyen egyszerű a dolog. Ha közterületre akarunk konténert kihelyezni, akkor területfoglalási engedélyre van szükség. Ezt az önkormányzatnak kell benyújtanunk. A fővárosban ráadásul kerületenként változik a szabályozás. Ha pedig nincs engedélyünk, akkor büntetésre is számíthatunk.

Zsákos sittszállítás és lomtalanítás


Egy másik, nagyon kényelmes opció a zsákos sittszállítás és lomtalanítás. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy az építkezési törmelék zsákokban kerül elszállításra a kidobásra szánt tárgyainkkal együtt. Itt a pakolást is elvégzik helyettünk és a területfoglalással sem kell bajlódnunk, mivel teherautókon történik az elszállítás.

Cégünk a Tici Transport a zsákos sittszállítás és lomtalanítás terén kínál megbízható munkát, gyorsaságot és verhetetlen árakat. Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, azt itt teheti meg.
Borítókép credit: https://www.freepik.com/yanalya

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top