Otthonok és Kertek

Okos parkolás

Az automatizált parkolórendszerek létjogosultsága ma már megkérdőjelezhetetlen.

A városok és az épületek azonban eltérő paraméterekkel, az ott élő, illetve dolgozó emberek pedig más-más igényekkel rendelkeznek, ezért minden esetben a helyi adottságok alapján, személyre szabottan kell tervezni.

Ennek köszönhetően egyre több parkoló-építészeti bravúr születik, amelyek esztétikus és rendkívül praktikus megoldást jelentenek, emellett pedig maximális kényelemmel és biztonsággal ajándékozzák meg a használóikat.

Az automatizált parkolórendszer félig vagy teljes egészében mechanikus, azaz gép által vezérelt. Létezik tálcás vagy közvetlenül az autót mozgató kivitel is. Közös jellemzőjük, hogy függőlegesen, illetve oldalirányban vagy mindkét irányban is képesek mozogni és tárolni a járműveket.Az automatizált parkolórendszer lényege és célja, hogy minimálisra csökkentse az autók parkolásához szükséges területet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lehető legkisebb területen a lehető legtöbb autó parkolását teszi lehetővé.

A korszerű parkológépeknek köszönhetően a parkolóhelyek maximális kihasználtsága mellett a bolygónkon hagyott ökológiai lábnyomokat is jelentősen csökkenthetjük, nem beszélve az extra kényelemről, amit egy-egy ilyen parkológép nyújthat.

Ma már az egyéni, 2-4 autó tárolására alkalmas szerkezetektől egészen a több, mint 1000 járművet is magába foglaló, teljesen automatizált parkolórendszerekig bármit megtalálhatunk a piacon, feltéve, ha jó helyen keresgélünk.Tudjon meg többet, keresse fel weboldalunkat.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top