Otthonok és Kertek

Őszi hangulat balkonokon, teraszon

Vitathatatlanul a nyár a legpompásabb időszak a növények számára, ezerféle tarka szín rikít a kerttől kezdve a kedves erkélyeken át. Az egynyári virágoktól most már búcsút kell vennünk, de ősszel is felpezsdíthetjük a rendelkezésünkre álló teret.

Kertes házak szomszédságában, zöld övezetben nem nehéz jó kertészetet találni, de a belvárosban mindig felmerül a kérdés, honnan lehet a közelben olyan jól gondozott, minőségi növényt szerezni, ami nem csak addig van életben, amíg hazaér vele az ember, hanem valóban fejlődő, egészséges növény marad. A Fitoland Kertészet üzletei három helyszínen is megtalálhatók. Kertészetük és díszfaiskolájuk az ELTE füvészkert szomszédságában, illetve Budafokon is megtalálható. Hatalmas választékkal várják virágszerető vendégeiket, a felkészült kollégák pedig nem csak a gondozásban adnak tájékoztatást, hanem segítenek az évszaknak megfelelően összeválogatni a növényeket. A kiszemelt virágot web áruházon keresztül is meg lehet rendelni, ugyanúgy, mint a kiváló kisfákat a faiskolából.

A kisebb balkonoknak is megvan a maguk varázsa, attól függően, hogy kinek mi az elképzelése. Ősszel még rengeteg örökzöldből lehet választani, kisebb tujákat, gömbtujákat célszerű beszerezni. Bár vannak élénkebb színű bokrok, cserjék is, de már nem biztos, hogy érdemes olyat vásárolni, ami lehullatja levelét. Az őszi szomorkás hangulatot még jó pár virággal lehet vidámabbá tenni. Az árvácska például jól tűri a hideget, és jól kombinálható, akár lila káposztával, ami ilyenkor szintén szép dísze lehet a balkonnak, erkélynek. Nagy kedvenc az őszirózsa és a krizantém. Gyönyörű élénk színeivel szinte öltözteti a teraszokat, bejáratokat. Az erika szintén egy mutatós növény, és mivel 2-3 színben kapható, akár egymással is jól összeültethető.

Természetesen a nagyobb erkélyek, teraszok több lehetőséget rejtenek magukba, mert itt már nem csak a növény, de a dézsa is vonzza a tekintetet. Ebben az esetben akár termő növény is ültethető, mint például az egész évben termő málna, aminek termését még kora ősszel is élvezhetjük. Ha valaki tovább szeretné színesíteni erkélyét, annak érdemes beszereznie az évszaknak megfelelő dekorációt, szárított kukoricát, dísztököt, ami szintén megvásárolható lesz a kertészetben.  

www.fitoland.hu

Képek forrása: pexels.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top